Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís i diputat electe per València, Enric Morera, considera “intolerant” l’actuació de la Conselleria d’Educació i Cultura respecte al nou curs escolar. Morera ha declarat que ha rebut informacions de la comunitat educativa, “alertant de la gran irresponsabilitat de la Generalitat per haver retardat al màxim la publicació del Decret que ha de regular el final d’este curs escolar i l’inici del proper curs. Eixe retard afecta negativament als interessos i drets dels alumnes i famílies ja que no poden escollir l’optativitat en l’ESO ni en Batxillerat, en no saber què ofereix cada centre escolar ja que encara no s’ha publicat el decret. Això també afecta als alumnes que volen cursar la FP Bàsica perquè encara no està suficientment clara l’oferta als diferents centres, ni els currículums que s’han d’impartir”.

 Morera coincideix plenament amb la comunitat educativa, que demana una sèrie de mesures i ha instat al govern en funcions “a actuar, a escoltar a la comunitat educativa i demà mateix en el ple del Consell aprovar les mesures que demanen i posar ordre en l’inici del nou curs. De no ser així, nosaltres estem compromesos amb els pares, mares i professorat de portar endavant les seues reivindicacions en la nova etapa política que encetem”.

 El portaveu de Compromís comparteix les reivindicacions de la comunitat educativa, que reclama “canviar el Decret d’admissió d’alumnes per substituir el Districte únic per tornar a la zonificació i als col·legis adscrits a cada centre de Secundària”. Entre els canvis que es proposen des dels instituts, i els quals dóna suport Compromís, està també “canviar la ràtio d’aula per tornar a les ràtios anteriors al decret; canvi de data d’inici de curs i calendari escolar d’inici de curs; tornar a les hores lectives del professorat anteriors al decret i recuperar el transport escolar en els centres on s’havia perdut a causa de la mesura de tres quilòmetres de distància en línia recta de les poblacions respecte al centre escolar, així com les beques de transport i de menjador escolar”.

 

Totes estes mesures, segons Morera, “han d’enfortir les atribucions directives dels centres, han de servir per acabar amb el caos i el menyspreu cap a l’educació pública de l’etapa del PP i s’ha d’avançar en la pacificació de l’ensenyament i en la recuperació del prestigi de la nostra escola pública, greument afectada per les polítiques contra tot allò que siga públic del PP i per les retallades aplicades contra els serveis més bàsics i essencials de l’estat del benestar”.