Bota al contingut principal

Compromís sol·licita a Les Corts que requerisquen al Consell el bloqueig dels servidors informàtics i la garantia de no destrucció de documentació tant informàtica com en paper.

 

 

La diputada de Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat hui que “aquest nou cas de corrupció i la detenció del delegat del govern, Serafín Castellano, demostra que quan Ricardo Costa va dir que ací la festa no s’acaba mai, en realitat estava dient que ací la corrupció no s’acabava mai”.

 

Per a Oltra: “esta detenció toca directament al govern de Rajoy i demostra el que venim dient des de fa molt de temps i és que el Partit Popular és un partit podrit de dalt a baix. Anem a vore ara quina és la reacció del senyor Rajoy, que entenem ha de ser la destitució immediata d’aquest delegat del govern i la constitució d’una comissió d’investigació que puga depurar les responsabilitats polítiques “.

 

“Estem parlant d’un cas de corrupció que ha tingut conseqüències nefastes, sobretot en l’extinció d’incendis, i ha fet que tinguem uns mitjans precaris i insuficients per lluitar contra el foc en aquesta comunitat. La corrupció ens ha eixit cara, no només pel saqueig de diners sinó també per la destrucció de paratges importantíssims com el Montgó i això ho han de pagar caríssim jutjant-los però que a més paguen les seues responsabilitats polítiques i els diners que ens ha costat als valencians”.

 

Així mateix Oltra ha presentat aquest matí en Les Corts una petició de convocatòria de la Diputació Permanent per a la compareixença urgent del president del Consell, Alberto Fabra, per donar compte de qui és el responsable de l’ordre de desconnexió de les alarmes al Complex Nou d’Octubre i la retirada i destrucció de documentació de l’interior de la Conselleria de Governació a primera hora d’aquest matí, abans de la detenció de Serafín Castellano. La diputada de Compromís ha sol·licitat que també s’incloga com a ordre del dia de la Diputació Permanent un requeriment de Les Corts al Consell de bloqueig dels servidors informàtics i la garantia de no destrucció de documentació tant informàtica com en paper.

 

Oltra ha recordat que la destrucció de documents públics és un delicte. “Alberto Fabra em va assegurar que facilitaria el traspàs de poders al nou govern, però veiem que el PP se’n va com han governat, de manera indecent”.