Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat que posarà en marxa una petició de compareixença de Mariano Rajoy perquè done explicacions sobre la detenció del Delegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, qui des d’octubre de 2014 estava sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció per suposats tractes de favor en l’adjudicació de contractes per a l’extinció d’incendis mentre ocupava el càrrec de conseller de Governació a l’empresa Avialsa, amb el president de la qual va coincidir en diverses caceres.

En paraules de Baldoví, “Mariano Rajoy no es pot posar de costat o amagar-se, tal com ens té acostumats en aquesta legislatura. No ens valen les pantalles de plasma, volem llum i taquígrafs. Serafín Castellano és un nomenament personal seu i quan ho va fer era plenament conscient que tenia moltes ombres al seu voltant, ja que les caceres i els diversos escàndols que han envoltat la seua gestió a la Conselleria de Governació eren públics i notoris”.

A més, el diputat de Compromís ha lamentat que “el PP se’n vaja conforme ha governat, amb indecència. En comptes de facilitar un traspàs de poders amb normalitat democràtica hem vist furgonetes carregant caixes de documents de la mateixa Conselleria de Governació aquest matí”.

“I, per si no fóra poc, aquesta legislatura ha estat especialment tràgica amb la quantitat d’incendis destructius que hem patit a la nostra terra, fet que ens indigna encara més en saber que hi havia uns indecents i irresponsables fent negoci fraudulent amb una matèria tan delicada com la prevenció i extinció d’incendis. És la prova final que el PP no ha tingut cap tipus d’escrúpols a l’hora de saquejar en favor dels seus amiguets”, ha conclòs Baldoví.