Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís i diputat electe per València, Enric Morera, considera que és “intolerable les aprovacions exprés de decrets que està efectuant el govern en funcions de Fabra. L’última i més escandalosa, la de l’Estatut de l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT)”, per la qual cosa el dirigent valencianista ha advertit que eixe decret, com d’altres, “seran derogats perquè el PP ja no està legitimat per a aprovar res”.

 

Segons ha informat Morera, “hem tingut contactes amb inspectors de tributs interins de la Generalitat Valenciana, que ens han posat en coneixement la seua inquietud i indignació davant la recent aprovació del Decret 84/2015, de 29 de maig, del Consell pel qual s’aprova l’Estatut de l’Institut Valencià d’Administració Tributària. Aquest Decret mostra la impaciència que l’actual govern en funcions té, donat l’imminent canvi polític, per a assegurar-se un augment retributiu juntament amb l’absolut control directiu del IVAT pels qui ho van maquinar”.

 

Morera ha advertit que des de Compromís, “no es van a consentir més casos de caciquisme i es treballarà per una administració pública valenciana professional, on els funcionaris accedisquen a les places que es creuen per examen, mèrits i coneixements i no per designació a dit, parentiu o qualsevol altra corruptela. Ara tenim el gran repte de fer una administració pública moderna, transparent, eficient i totalment despolititzada”.

 

Segons el portaveu de Compromís, “és molt preocupant el que ha fet un govern en funcions, que ha aprovat i no ha rebut als treballadors afectats, que no solament han protestat, sinó que han aportat alternatives i han sigut rebutjades de ple pel Consell. A més, la pretensió del PP és que la situació laboral dels inspectors passe per una amortització dels seus llocs de treball per a, en el millor dels casos, continuar realitzant les mateixes funcions que des de fa més de 15 anys vénen exercint amb una retribució inferior a l’actual, diferència salarial que es destinaria a augmentar els sous dels càrrecs directius que ha designat el govern en funcions de Fabra”.