Bota al contingut principal

El vicepresident primer de les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’anunci fet per la vicepresidenta del Govern d’impugnar una Agència Tributària Valenciana, “demostra el total desconeixement del nostre ordenament jurídic, ja que i Estatut d’Autonomia vigent, aprovat en 2006 quan el PP tenia majoria en el parlament valencià arreplega, en el seu article 69.1 la creació d’un Servei Tributari Valencià, depenent de la Generalitat que compartirà competències amb l’Agència Tributària”.

Segons Morera, “l’únic incompliment constitucional constatat i totalment denunciable és el que ha fet el govern central amb el poble valencià, desatenent les nostres competències estatutàries i legals i vulnerant el principi constitucional d’igualtat, ja que es tracta molt millor als habitants d’altres territoris que als valencians i valencianes per part de l’estat”. El parlamentari valencianista ha insistit que les declaracions de Soraya Sáez de Santamaría, “són molt desafortunades i estan totalment fora de lloc, són fruit del seu desconeixement perquè el que volem aplicar és alguna cosa que existeix en el nostre Estatut, que està aprovat i que, per tant, és totalment legal”.

El recentment triat vicepresident primer de la càmera autonòmica valenciana ha incidit que, com bé arreplega el “Pacte del Botànic”, les formacions signatàries de l’acord “exigiran mitjançant accions polítiques legals un finançament adequat per a poder garantir la prestació dels serveis públics. Així mateix, també s’arreplega exigir el reconeixement del deute històric. Un altre dels punts del pacte, és la creació de l’Agència Tributària pròpia, d’acord amb l’establit en l’Estatut d’Autonomia”.