Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui que el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques del govern central, Cristóbal Montoro, haja ajornat la revisió del sistema de finançament autonòmic fins a la propera legislatura, quan en febrer va anunciar que es revisaria després de les eleccions locals i autonòmiques.

Per a Ferri “el ministre Montoro ha d’entendre que els valencians i valencianes anem a parlar amb el govern central sobre el finançament injust que patim sí o sí i més prompte que tard. I això ho anem a fer bé en una taula de negociació, o, si no volen escoltar-nos, en els tribunals. El poble valencià ja no accepta ni excuses ni bones paraules. Exigeix fets i per això ha apostat en estes eleccions per un govern que deixe arrere la submissió d’altres èpoques cap a Madrid”.

“L’Acord del Botànic recull el mandat d’una societat que s’ha empoderat i exigeix que ens deixen de tractar com a ciutadans de segona. La nova majoria parlamentària hem acordat impulsar accions polítiques i legals per a aconseguir un finançament just i el reconeixement del Deute Històric de l’Estat. Necessitem recursos per a garantir el benestar dels valencians i valencianes i ens anem a deixar la pell per a aconseguir-los” ha conclòs Ferri.