Anar directament a les notícies

Ferri: “Montoro ha d’entendre que si no parlem de finançament en una taula ho farem als tribunals”

Publicat el en Economia i Ocupació

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui que el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques del govern central, Cristóbal Montoro, haja ajornat la revisió del sistema de finançament autonòmic fins a la propera legislatura, quan en febrer va anunciar que es revisaria després de les eleccions locals i autonòmiques.

Per a Ferri “el ministre Montoro ha d’entendre que els valencians i valencianes anem a parlar amb el govern central sobre el finançament injust que patim sí o sí i més prompte que tard. I això ho anem a fer bé en una taula de negociació, o, si no volen escoltar-nos, en els tribunals. El poble valencià ja no accepta ni excuses ni bones paraules. Exigeix fets i per això ha apostat en estes eleccions per un govern que deixe arrere la submissió d’altres èpoques cap a Madrid”.

“L’Acord del Botànic recull el mandat d’una societat que s’ha empoderat i exigeix que ens deixen de tractar com a ciutadans de segona. La nova majoria parlamentària hem acordat impulsar accions polítiques i legals per a aconseguir un finançament just i el reconeixement del Deute Històric de l’Estat. Necessitem recursos per a garantir el benestar dels valencians i valencianes i ens anem a deixar la pell per a aconseguir-los” ha conclòs Ferri.

  • gonzalo gayo

    Hola Fran, me gustaria que trasladarais al ministro como piensa recuperar los mas de 100.000 millones de euros que el Gobierno ha prestado a la banca para rescatar entidades quebradas. Y si piensa que ese dinero publico y de los ciudadanos no deberia destinarse a rescatar a las familias que han sufrido la crisis y la avaricia de otros.
    saludos

  • Joan Borrás

    Per aconseguir tot aixó tindriem que participar també els socialistes cosa que es caura a l’hora de negociar am els socialistes espanyols. Açi tocarem ferro perque un finaçament just per al Païs Valencià vol dir desviar els recursos nostres que van a Anrdalucia,Extremodura, Madriz, etc. Y con las cozas de comé
    no se juega