Anar directament a les notícies

Marzà: “Català no pot hipotecar el nou curs escolar amb les seues imposicions”

Publicat el en Educació i Cultura

El portaveu adjunt de Compromís, Vicent Marzà, ha criticat la política de fets consumats de la consellera d’Educació en funcions, Maria José Català, que a pocs dies de cessar en el càrrec ha publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana un calendari escolar contrari al consens de la comunitat educativa, i ha decidit interposar un recurs davant la sentència que tomba la rebaremació del professorat interí.

Per a Marzà, “sembla que la consellera Català no s’ha assabentat que la ciutadania ha decidit acabar amb l’època de les ocurrències i les imposicions. No anem a consentir que hipoteque el nou curs escolar amb decisions, com l’inici de curs el 3 de setembre, que van en contra de qualsevol sentit pedagògic, i que compten amb l’oposició de tota la comunitat educativa, des dels directors, fins els sindicats, passant per les mares i pares d’alumnes. Per això el nou govern consensuarà una nova data d’inici de curs”.

“En el mateix sentit, exigim a la consellera en funcions que retire immediatament el recurs a la sentència que tomba la rebaremació dels interins. Ja n’hi ha prou de fer pagar als treballadors i treballadores la incompetència d’un govern que està en temps de descompte. Demà acaba el curs escolar 2014-2015 i estic convençut que el curs 2015-2016 arrancarà amb una aposta ferma per l’educació pública i de qualitat que de ben segur que els mestres i pares i mares ho agrairan”, ha conclòs Marzà.

 • Miguel

  Me parece perfecto que el curso escolar se inicie a partir del 7 de septiembre. Pero ¿Van a volver las ratios el próximo curso a la situación anterior al decreto de recortes? ¿Las horas lectivas del profesorado van a volver a ser las 18 de docencia directa anteriores a dichos recortes?… muchos les hemos votados para -entre otras cosas- se tomen estas dos decisiones con la mayor urgencia.

  • Jordi Aguilar Dordà

   Per a quan l’homologació dels certificats de català del Principat-País Valencià-Illes-Catalunya Nord que el PP valencià va deshomologar en arribar al govern? Ja esteu tardant, no?

 • Juanjo

  Bé sembla que comença a imposar-se la racionalitat en l’àmbit educatiu. Opinions com aquestes entren en sintonia amb allò que demana el col.lectiu docent, tan maltractar pel govern del PP. És moment de prendre iniciatives que retornen la veu als docents: començament de curs; elecció de directors (de fet, el cessament fulminant del actuals seria una bona mida d’asèpsia); principi d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la inspecció (fóra comissaris polítics); reducció al mínim possible de comissions de servei (en moltes ocasions mal aplicades i arbitràries); plantilles reals; renovació total dels actuals cefires (exigibles també els mateixos principis d’igualtat, mèrit i capacitat -no mèrit polítics ni sindicals-), etc. (podria continuar…)

  Els docents hem confiat en vosaltres, no ens decebeu!

 • Miguel

  Mal empezamos… entre las medidas que ha anunciado PUIG no figura la eliminación de los recortes educativos referentes, por ejemplo y entre otras cosas, a la ratio de alumnos por aula y a las horas de clase directa con los alumnos de los profesores y maestros.

 • Anna

  ¿¿No has pensat que si tombes la rebaremació també fas pagar a les noves generacions que després de tant d’esforç només aconseguiran entrar en una borsa plena d’interins acomodats (no tots, però sí alguns), en la que no treballaran??
  Les noves generacions que tenen impossible obtindre una plaça perquè no tenen punts d’experiència i també tenen imposible accedir a una vacant o substitució perquè la borsa s’ordena per experiència i els toca estar al final. Quanta experiència!! L’esperiència es valora per tots els costats!! I l’esforç i les hores d’estudi quan es valoraran?? Per què he de passar un any i un altre per un procés tan dur si tots els anys aprove i mai aconseguisc treballar? Per què no penseu també en nosaltres?
  Un professor demana que els seus alumnes aproven però ell no “s’aplica el cuento”?? Reflexioneu per favor…

 • Salva

  La rebaremació es justa perque tots tenen les mateixes oportunitats. El treball públic s’ha de “guanyar” amb una oposició. Si no hi ha places per a tots, al menys els que aproven han d’estar davant a la borsa. No és just que una persona que no ha fet l’esforç d’aprovar una oposició estiga per davant.

 • Ernesto Gómez

  Si volem saber si una persona és adequada per a un treball de mestre almenys hauríem d’acceptar que implica molt més que el que es pot mesurar en un examen en què l’experiència està infravalorada.

  Reordenar les llistes perjudica a tots. Tenir un funcionament estable de les llistes
  beneficia cada un de nosaltres.

  • Salva

   No, reordenar les llistes perjudica als que no volen fer l’esforç d’estudiar una oposició. Als que aproven l’oposició no els perjudica i és l’única solució per a que els joves puguen accedir a treballar.
   A més, estes oposicions són concurs-oposició. Aquells que no volen la rebaremació, si aprovaren l’oposició tendrien més fácil obtindre lloc de funcionari perque tenen més experiència, o al menys estaran davant a la borsa.

 • Benito Castelló

  L’única solució coherent, lògica i justa al problema dels interins consisteix en la contractació laboral indefinida d’aquests funcionaris interins o, si s’escau, a l’accés automàtic a la funció pública, sense més requisit que haver passat el període de prova que s’exigeix a qualsevol professional en el mercat de treball. Aquest període de prova ja ho ha superat amb escreix la pràctica totalitat dels actuals funcionaris interins.

 • Miguel

  Pues tampoco en las primeras declaraciones como conseller ha dicho nada de derogar el decreto de recortes y volver a la ratio anterior y a las horas lectivas de los docentes. Me parece indecente que no sean las primeras medidas a tomar en el area de educación.

 • Miguel

  Honorable Señor Conseller: ¿Va a derogar inmediatamente Vd. esto : http://www.docv.gva.es/datos/2015/06/30/pdf/2015_6065.pdf“?

 • Maria

  De veritat és tan important si comencen l’escola el 3 o el 7?, de segur que n’hi ha questions més importants, com la ratio, les retallades, la substitució dels docents malalts… buff…quina decepció…

 • inma

  Acord interins 2010; jo vaig entrar de forma lícita, per borsa extraordinaria on vaig ser baremada previament. Bona treballadora, bon CV , bon expedient acadèmic i bona mestra; m’apasiona ensenyar i ho faig d’alló més bé. Parle anglés, capacitació d’angles i de valencià, experiencia profesional per impartir formació profesional. No eixien opos d’eixa especialitat durant anys; obviament, no podia tindre oposicions aprovades. Arriva la convocatoria de oposicions, de forma repentina i amb canvi d’acord precipitat. Acord 2013. Ara resulta que ja no soc bona mestra!!! Com? Per què ningú demana algun informe sobre mi? per què no ve ningún inspector a la meva clase? I tinc un bebé i xiquet de 2 anys. Treballe, estudie, crie, ho faig tot. Vos assegure que m’esforce al màxim a costa de la meua salut. I no m’eix cap tema dels més de 40 que portava. I em rebaremen. Sé que aprovar opos no és fàcil. Però també sé que és qüestió de sort. I jo no la vaig tindre. Per favor, que ningú em diga que cal rebaremar als que ens hem acomodat. No entenc res. Quan vaig començar a treballar ho vaig fer com també era en aquell moment: contractes horribles, pràctiques, després beques…. fins que poc a poc vaig prosperant, guanyant experiencia, personalitat i quan puc elegir el meu destí i vocació, ja no val res del que he fet. Fa dos anys no se va poder parar la rebaremació; espere se pare ara perque ningú es mereix el que jo vaig passar. Però ara jo soc el problema. Soc una rebaremada. Qui em torna al meu lloc? Qui mira que som persones amb valors, amb vides i responsabilitats i amb ganes de fer les coses bé?

 • Agustín

  Tot el món es sensibilitza amb els interins i ningú amb els opositors. Será potser perqué ès difícil conèixer opositors docents a la nostra terra? Ja que ès absurde preparar-se una oposició?

  Jo, he apostat tot aquest any, perquè estava vigent l’acord 2013. He deixat altres comunitats on podia haver aprovat, perquè estava vigent l’acord 2013. I ara, a meitat d’oposició voleu canviar les normes? Això ès un atac contra la llibertat individual, al no permetre’ns triar amb dignitat. No ens podeu enganyar així.

 • Miguel

  Es lamentable que no se aborden con valentia y decisión urgente los temas realmente importantes. Totalmente decepcionado con Vicent Marzá y este gobierno bipartito. Aún no han tomado la decisión de volver a las ratios anteriores a los recortes ni a recuperar las 18 horas lectivas del profesorado en secundaria y las horas para el desempeño de jefaturas de departamento, etc…. Lo poco hecho, pecata minuta, cosas baratas y sin repercusión para la calidad de la enseñanza y el empleo público docente.

 • Miquel A. R.

  Jo he aprovat l’última oposició de professors d’educació secundària (amb un 8’6375 la fase d’oposició, la quarta millor nota de la província de València) i m’he quedat sense plaça pel concurs, entre altres coses, perquè en ell puntuava l’experiència, i jo no en tinc (bé, sí que en tinc, perquè done classes particulars des de fa quasi 10 anys, que no és el mateix i per això no conta, clar, encara que és la realitat que em permet menjar i continuar viu).
  La meu situació és semblant a le molts altres opositors: ens falten oportunitats per començar a treballar. No hem pogut néixer abans, no hem pogut viure els anys en els que es començava a treballar per una convocatòria extraordinària. Estem preparats, tenim idiomes, màster del professorat, cursos… hem après el que significa la competència com no sé si ho ha après molta més gent. No obstant això, no aconseguim quasi res.
  Quan jo escolte als interins dir que s’ha de valorar l’experiència, estic d’acord. Però crec que ells han d’entendre que l’experiència no és la causa de com s’ordenen les llistes d’interins, sinò la conseqüència. La causa hauria de ser el mèrit, l’esforç, la validesa, però sobretot la igualtat d’oportunitats, i això, crec, no és el que persegueix l’acord de 2010.
  D’altra banda, quan parlen de la seua familia, de la seua hipoteca, reflexione un poc, i me n’adone que jo ja he descartat eixes coses. Els opositors, molts, els que jo conec, tenim una vida sense fer, patim i aprenem molt, però no som treballadors, ni estudiants reconeguts, i cap entitat ens representa.
  Em plantege què serà de mi ara. Si una altra comunitat o l’educació privada (i aquesta idea no em fa sentir gens bé) em donarà l’oportunitat que la pública no hem dóna. Aquest canvi no és el que jo volia.