Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que els advertiments del ministre Cristóbal Montoro a l’autonomia valenciana, “estan totalment fora de lloc i desacredita per complet al ministre, ja que el caos econòmic i els impagaments als proveïdors són fruit de la nefasta gestió del PP en la Generalitat Valenciana i no del futur govern, que encara no ha pres possessió del càrrec”.

Per eixe motiu, Baldoví considera que Montoro “està fent un xatatge polític que està totalment fora de lloc i no procedeixen les seues amenaces ara que hi ha hagut un canvi de govern en la Generalitat. Durant els últims quatre anys, Montoro ha guardat silenci sobre els incompliments en el dèficit, sobre els impagaments o sobre el balafiament i ara no pot amenaçar perquè està desacreditat política i moralment per a fer-ho”.

Baldoví ha recordat que la situació financera de la Generalitat Valenciana, “és fruit de l’incompliment dels principis bàsics d’igualtat i és perquè el govern central ens ha marginat durant dècades amb el finançament autonòmic. En els últims quatre anys, el PP ha incomplit totes les promeses que van fer als valencians en l’època de Francisco Camps i també totes les promeses que va fer durant la campanya electoral de 2011 Mariano Rajoy. No han volgut i no han sabut acabar amb eixa marginació històrica que patim, amb un model de finançament nefast i que ens castiga i ara, damunt, a més que no compleixen amb les seues promeses ens amenacen. És totalment intolerable”.

El parlamentari de Compromís ha aconsellat al ministre Montoro que es reserve les amenaces “per a quan estiga en l’oposició a partir de novembre de 2011, perquè el PP correrà la mateixa sort en el Congrés que la que ha tingut en les eleccions autonòmiques i locals del passat 24 de maig”.