Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui una Proposició No de Llei perquè Les Corts condemnen l’assalt a la III “Flotilla de la Llibertat” que pretenia trencar el bloqueig marítim al poble palestí així com el bloqueig marítim i econòmic a què Israel sotmet al poble de Gaza i a tota Palestina.

 

Amb esta iniciativa Compromís vol que el parlament valencià també referme la seua solidaritat amb el poble palestí que porta patint quasi 65 anys de despulla, neteja ètnica, colonització, apartheid, i l’ocupació militar més llarga de la història contemporània.

 

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Isaura Navarro, “el fet que l’exèrcit israelià vulnere amb total impunitat la normativa internacional per a assaltar un vaixell que pacíficament solca les aigües internacionals no pot deixar-se sense resposta. Les noves Corts han de ser un referent en la defensa dels drets humans i de la lluita contra les injustícies allà on existisquen”.

 

Per a la parlamentària de Compromís “Les Corts Valencianes han de pronunciar-se condemnant el bloqueig marítim a què se sotmet la població palestina resident a Gaza, impedint l’arribada d’ajuda humanitària i vetant la pesca de la població en les seues pròpies aigües, sent Gaza l’única porta al mar de Palestina”.

 

A esta restricció cal sumar el fet que el govern d’Israel controle l’entrada d’aliments a la franja de Gaza, permetent una entrada molt inferior a les necessitats de la població segons els seus propis càlculs, condemnant-los a la desnutrició. El silenci internacional davant de les reiterades vulneracions tant dels drets humans del poble palestí com de la normativa internacional, ha de ser trencat per mitjà del suport unànime de la ciutadania i els seus representants, que tenen el deure d’actuar contra la injustícia.

 

La Proposició No de Llei de Compromís també insta el Consell a traslladar a totes les instàncies nacionals i internacionals competents la condemna a la vulneració del dret internacional i la condemna a la impunitat de l’exèrcit israelià a l’assaltar un vaixell en aigües internacionals. Així mateix que el Consell inste al govern de l’estat a dur a terme les actuacions necessàries per a aconseguir que l’ONU i la Unió  Europea es pronuncien sobre este fet, condemnant el bloqueig marítim i econòmic i obliguen al govern israelià a posar fi a ambdós bloqueigs. Per a Compromís el nou Consell ha de ser una eina per a protegir als més febles, com és el cas del poble palestí que pateix l’asfíxia de l’estat israelià.