Bota al contingut principal

El Síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha criticat l’exigència del Ministre Montoro al Consell d’aplicar retallades per valor de 1.300 milions d’euros per compensar la manca d’ingressos de la Generalitat.

Segons Ferri “els valencians no podem consentir que el PP faça oposició al Consell atacant el benestar del nostre territori. És molt hipòcrita per part de Montoro autoritzar que l’anterior govern valencià del PP incloguera ingressos ficticis en el pressupost per a 2015 i ara exigir retallades per l’import d’eixos ingressos que tothom sabia que no arribarien”.

 

“En el PP parlen molt de complir amb la llei d’estabilitat però res de complir amb la LOFCA, la llei que regula el finançament autonòmic i que el govern del PP incompleix. Concretament s’està produint la vulneració dels principis que estableix l’article 2 de la LOFCA respecte al País Valencià, ja que amb la situació actual no existeix ni equilibri econòmic, ni capacitat de finançament de serveis públics fonamentals, ni solidaritat territorial, ni suficiència de recursos per a competències pròpies, ni lleialtat institucional. Així mateix s’incompleix l’article 15 de la LOFCA, ja que no s’està garantint un nivell mínim de finançament per a fer front als serveis públics d’educació, sanitat i protecció social.

 

De la mateixa manera el govern de Mariano Rajoy està incomplint la llei sobre el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes que estableix la revisió quinquennal del sistema de finançament, que no s’ha complit ni es té intenció de complir.

 

Per a Ferri: “és el moment de plantar-se des de Les Corts, des del Consell, i sobretot, des de la societat valenciana. No podem acceptar que ens tracten com a ciutadans de segona”.