Bota al contingut principal

Compromís LGTB+ va constituir divendres passat el seu sectorial per a les comarques d’Alacant, amb un acte en l’edifici municipal El Claustre d’Alacant. L’acte, en el qual els ponents van explicar diverses accions concretes dutes a terme en l’àmbit local i autonòmic respecte al col·lectiu, va comptar amb la participació de Fran Ferri, Sergi Campillo, Luisa Notari i Eloísa Sarrió. Van estar també presents Albert Ibáñez, Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, José de Lamo, director general Autonòmic d’Igualtat en la Diversitat, Marian Campello, diputada en Corts Valencianes i María José Espuch, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant, entre altres.

El dissabte la ja creada sectorial va participar en la manifestació de l’Orgull Alacant 2015 la qual va acabar per primera vegada en la història en la plaça de l’Ajuntament d’Alacant, reunint a diversos col·lectius socials i polítics per a reivindicar “Leyes per la Igualtat Real Ja”. La trista notícia arriba hui en fer-nos coneixedors de l’assassinat trànsfobo succeït ahir en L’Albufereta.

Des de la sectorial Compromís LGTB+ Comarques d´Alacant condemnem este tràgic fet i considerem que la violència que patix el col·lectiu LGTB ha de ser objecte d’una específica atenció, al mateix temps que esperem que es faça justícia com més prompte millor. És molt greu que la lgtbfòbia encapçale els delictes d’odi que es cometen. En 2014 a Espanya es van cometre 513 agressions documentades oficialment contra persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals motivades per l’orientació o identitat sexual de les víctimes, dels quals la major incidència es dóna en el col·lectiu trans, el qual a més de ser blanc d’estos delictes es troba en una situació de vulnerabilitat i patix especialment l’exclusió social.”