Bota al contingut principal

El Grup Parlamentari Compromís ha presentat en les Corts Valencianes una proposició no de llei per a proposar que les famílies acollidores de menors de la Comunitat Valenciana queden exemptes de l’aplicació de la Llei General de subvencions al entendre que el subjecte de la protecció és el/la menor i no la família acollidora.

“Tenim constància de la gran quantitat de famílies que tenen dificultats econòmiques i burocràtiques a l’hora d’optar a les ajudes que oferta la Generalitat be perquè tenen algun deute menor pendent en l’administració pública, o bé perquè és molta la documentació com ara certificats negatius de renda, etc que han de presentar per acollir-se a d’aquestes ajudes” ha manifestat la diputada i portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Alvaro. “El subjecte d’aquestes ajudes no han de ser les famílies, sinó els i les menors en acollida, de tal manera que així es puga garantir al 100% la recepció d’aquestes quantitats econòmiques”.

Per aquestos motius, i per assegurar el benestar dels i les menudes en les famílies, que des de Compromís es demana que a l’hora d’adjudicar les ajudes que reben per part del Consell, no es tinga compte la clàusula d’estar al dia en els pagaments amb l’administració pública al considerar que un menor no té deutes amb l’administració pública i són ells i elles els vertaders i últims perceptors de les ajudes econòmiques. A més cal recordar que la tutela dels i les menors en acollida no és mai de les famílies, sinó de la Conselleria, on recau sempre la responsabilitat.

Compromís ha presentat aquesta iniciativa perquè siga debatuda en les Corts en el proper període legislatiu que comença en setembre. Des de la coalició s’espera rebre el suport de la resta de grups parlamentaris per portar endavant la iniciativa.