Bota al contingut principal

Isaura Navarro: “Així va començar el gran embolic jurídic que ara s’ha de desfer perquè els valencians i valencianes tornem a tindre una ràdio i televisió pública en valencià que garantisca el nostre dret a la informació”

Compromís ha fet pública hui una nova sentència de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que condemna l’opacitat de l’anterior govern del PP per la vulneració del dret fonamental de l’art. 23 de la Constitució que suposa la negativa a lliurar documentació a diputats de l’oposició. En aquesta ocasió es tracta de la negativa a lliurar còpia de l’acta de la reunió del Consell constituït com a Junta General de RTVV del 7 de novembre de 2013.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Isaura Navarro, “en resposta a la petició de documentació que al desembre de 2013 va realitzar Mónica Oltra al Consell per accedir a l’acta de la Junta General de RTVV, el llavors vicepresident, José Císcar, va remetre a Compromís un certificat realitzat a l’efecte, en el qual no es feia constar les qüestions bàsiques que la normativa exigeix per a una acta, en no contenir ni els membres assistents, ni el seu vot, ni el contingut dels acords assolits. Per això vam recórrer al TSJ, que ara ens dóna la raó”.

“Aquesta Junta General de RTVV va ser de gran importància perquè en ella es va designar un nou director general i nous consellers i es va produir després que aquest mateix dia el govern valencià aprovara un decret llei per recuperar el control de l’ens públic, una sèrie de decisions preses per accelerar el tancament de RTVV”.

Segons Navarro “cal recordar que el govern del PP en aquest moment havia perdut el control sobre els informatius de l’ens públic i volia detindre el més ràpidament possible les emissions en què per primera vegada els periodistes de RTVV estaven informant en llibertat. D’aquesta manera l’actuació del govern del PP al tancament de RTVV es va convertir en un gran empastre”.

“Així va començar el gran embolic jurídic que ara s’ha de desfer perquè els valencians i valencianes tornem a tindre una ràdio i televisió pública en valencià que garantisca el nostre dret a la informació”.

“El llavors vicepresident Císcar ens va remetre un certificat però no ens va facilitar l’acta amb la qual volíem saber quins van ser els assistents del Consell a aquesta Junta, què va votar cadascú, on es van reunir … la informació bàsica que ha de figurar en una acta. La denegació de la informació d’una cosa tan senzilla com l’acta d’una reunió ens va fer preguntar-nos què irregularitat estava amagant el govern del PP”.

En la seua sentència el TSJ estima que en “aquest cas concret no s’ha donat cap raó que justifique la negativa a facilitar aquesta informació, (…) pel que hem de declarar l’existència de vulneració constitucional a la negativa a facilitar la documentació sol·licitada pel demandant, a què està obligat l’òrgan requerit, i en tals termes procedeix l’estimació del recurs interposat”.

El Tribunal també dicta amb aquesta sentència la “imposició de costes a l’Administració demandada qui ha vist íntegrament desestimades les seues pretensions”.