Bota al contingut principal

Compromís critica que el govern del PP presente uns Pressupostos Generals de l’Estat que reincideixen en la discriminació al País Valencià.

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha lamentat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 mantinguen la discriminació dels valencians i valencianes en destinar una quantitat d’inversió al territori valencià inferior al seu pes poblacional en el conjunt de l’Estat.

Segons ha assenyalat Ferri, “és inacceptable que una vegada més, el govern central presente uns Pressupostos en els quals la inversió destinada al nostre territori siga inferior al que ens correspondria per pes poblacional. Mentres els valencians suposem un 10,7% de la població, la inversió només suposa un 8%. I és encara més difícil d’explicar quan acumulem un dèficit d’infraestructures per la manca d’inversions dels diferents governs centrals en les últimes dècades, i pels efectes demolidors del sistema de finançament”.

“Davant esta discriminació permanent els valencians i valencianes no ens podem quedar parats. Hem de dir prou a la marginació contínua del govern del Partit Popular i exigir un tracte just. Si algú es pensa que esta discriminació no tindrà conseqüències, s’equivoca. El poble valencià ens hem cansat de callar i tenim clar que necessitem una veu forta, nítida i reivindicativa a Madrid. Una veu que parle tan clar que cap govern central puga ignorar” ha conclòs Ferri.