Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, considera que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2016, “està en la mateixa línia que des de fa quatre anys, són uns pressupostos que ens marginen i que ens donen alguna almoina per vore si tenim la boca callada, cosa que fan molt bé els dirigents del PP però no els qui som conscients que no se’ns tracta igual i que, a més, no tenim una inversió corresponent al nostre pes del PIB ni de població”.

Per eixe motiu, el parlamentari de Compromís ha avançat que la seua formació, “presentarà una esmena a la totalitat als PGE de 2016, com també presentarem nombroses esmenes parcials que vindran de tots els pobles, ciutats i comarques valencianes on coneixen de primera mà quines són les necessitats reals en inversions. Des de que Compromís té presència al Congrés dels Diputats així ho hem fet, hem presentat moltíssimes esmenes per a reivindicar allò que és just i que és nostre i el PP sempre ha votat en contra. Amb els pressupostos de 2016 no anem a fer cap excepció i anem a començar ja a recopilar esmenes del col·lectius locals i comarcals de Compromís per a demostrar com ens margina el govern del PP i quina és la realitat en el nostre territori”.

Respecte als pressupostos presentats, Baldoví considera que manquen “molts projectes importants i que reivindica la ciutadania. El govern de Rajoy no té cap interès en fer el tren de la Costa, el Gandia-Oliva-Dénia, i per això li destina una partida ridícula, però crida més l’atenció que no existeix el rodalia Castelló-Vinaròs”. El diputat de Compromís també ha destacat que algunes de les inversions anunciades, “semblen inspirades en esmenes parcials que hem presentat tots els anys, la qual cosa és d’agrair, encara que no ens han copiat bé i per això, també esmenarem perquè facen almenys els deures com toca”.

REFORMA DE L’ESTATUT
No obstant, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha assegurat que els PGE de 2016, “el que trauen a la llum és el debat de la reforma de l’Estatut valencià, una reforma que ara s’ha demanat que s’incloga en l’ordre del dia del Congrés per a ser debatut i que el PP ha tingut segrestada i paralitzada per por en els darrers quatre anys. Ara que es presenten els pressupostos també és un bon moment per reobrir el debat de la Proposició de Llei Orgànica de Reforma de la Disposició Addicional primera de l’Estatut d’Autonomia, eixa Disposició Addicional Primera que vincula les inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat al pes de la població valenciana, perquè no ens torne a passar el que ens ha fet Rajoy, amb la complicitat del PP valencià i els seus dirigents”, segons Baldoví.