Bota al contingut principal

Compromís lamenta que el PP es posicione contra el consens entre el Consell i la comunitat educativa

 

El portaveu del grup parlamentari Compromís en la Comissió d’Educació, Josep Nadal, ha lamentat l’actitud del Partit Popular posicionant-se contra les mesures aprovades pel Conseller Vicent Marzà que han comptat amb el suport unànim del Consell Escolar.

Per al diputat de Compromís, “la nova etapa de la conselleria està marcada per un diàleg permanent i proactiu amb el conjunt de la comunitat educativa. Bona mostra d’això és que, en un fet sense precedents, el Consell Escolar Valencià ha avalat de forma unànime les reformes en l’aplicació de la LOMQE plantejades per Marzà. El PP mai es va acostar a este consens perquè basava les seues polítiques en la utilització partidista de l’escola pública, mentre ara se segueixen criteris purament pedagògics”.

Segons ha assenyalat Nadal, “potser el que li molesta al Partit Popular i a l’ex-consellera Català és que el nou Consell està substituint la seua doctrina elitista i ultraconservadora per polítiques a favor de l’escola pública, la qualitat i la igualtat d’oportunitats”.

“És d’una gran hipocresia que el PP parle de llibertat quan les seues polítiques buscaven acabar amb les opcions dels pares i mares de la pública. Per exemple, com poden justificar el tancament del Cremona quan 42 famílies s’han beneficiat pel període de matriculació extraordinari posat en marxa per la nova conselleria? Creiem que la llibertat d’elecció ha de garantir la igualtat d’oportunitats i no afavorir els privilegis d’alguns contra els drets de tots, com feia el Partit Popular” ha conclòs Nadal.