Bota al contingut principal

Els Fons de Compensació Interterritorial no destinen ni un cèntim a les necessitats dels veïns d’aquestes comarques.

Ni carreteres, ni palau de justícia, ni inversió en patrimoni, ni cap nova infraestructura viària, de transport, de seguretat, educativa o sanitària, ni la reparació o manteniment de les existents. Aquesta és la realitat que recull el document comptable on es veuen reflectides les xifres de l’Estat de 2016 per a les comarques del Camp de Túria, Serrans i Racó d’Ademús.

Segons el diputat autonòmic i portaveu de Compromís en el Camp de Túria, Paco Garcia Latorre, el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2016, presentats aquest dimarts pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés, suposa una burla als veïns d’aquestes comarques de l’interior, on els impostos que paguen no tindran cap retorn en inversions directes a través dels Fons de Compensació Interterritorial.

Per al diputat de Compromís, aquests comptes són una cortina de fum i un rentat de cara del Govern de Rajoy per tapar tots els seus incompliments i mentides que han practicat i executat durant aquests 4 anys castigant a la ciutadania i donant regna solta a les grans fortunes i defraudadors.

Des de la pujada de l’IVA, passant per la congelació de salaris, la precarització laboral, l’educació, la sanitat i arribant a la llei mordassa, el Govern del PP vol presentar uns pressupostos que solament són la garantia de recuperació per als grans grups, la banca i les grans fortunes, mentre que els treballadors passen a cotitzar amb contractes porqueria i jornades fraccionades, salaris tercermundistes i unes prestacions per desocupació que són retallades a la mínima expressió.

Garcia afirma que, per molt que vulga manipular el Govern des dels mitjans de comunicació públics que controla, aquests són els Pressupostos de la Troica i de l’imperialisme econòmic germà, els quals continuen amb noves retallades i l’austericidi. I seran sens dubte, la culminació d’un cicle neoliberal que ha conduït a milions de persones i xicotetes i mitjanes empreses a la desesperació, l’atur, la precarietat laboral i la ruïna generalitzada.

La Coalició presentarà esmenes als comptes de l’Estat de 2016 per a incorporar inversions necessàries que milloren els serveis, infraestructures i patrimoni cultural d’estes comarques de l’àrea metropolitana i de l’interior valencià.