Bota al contingut principal

Compromís proposarà una auditoria de les empreses mixtes creades per Blasco i emparades per  Bonig com a consellera d’Infraestructures.

 

El Síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha anunciat hui que el seu grup parlamentari proposarà la realització d’una auditoria sobre la gestió de les empreses mixtes creades en 2004 pel llavors conseller de Territori i Habitatge, Rafael Blasco i la utilització de diners públics en la promoció d’operacions immobiliàries ruïnoses.

L’Institut Valencià de Finances ha hagut de fer front recentment al pagament 1,44 milions d’euros per un aval de 5,76 milions a favor de la empresa mixta Desarrollos Urbanos para Viviendas Protegidas, S.L, participada por el IVVSA, per una promoció de vivendes a Alaquàs que no van ser construïdes. Desarrollos Urbanos és l’única de les empreses mixtes creades en 2004 que actualment continua existint amb una majoria accionarial pública.

Compromís va denunciar en novembre de 2014 que esta empresa, amb una majoria accionarial d’EIGE -entitat llavors presidida per Isabel Bonig- impedia ser auditada segons la Intervenció General de la Generalitat. La situació de l’empresa va ser motiu d’una pregunta parlamentària de Compromís al Ple de Les Corts en la qual Bonig va admetre que Prodese, una de les empreses privades que hi formava part, actuava com a secretaria del Consell d’Administració tot i no comptar amb la majoria accionarial.

Per a Ferri: “la conseqüència d’aquella opacitat i manca de control absolut és que el nou govern ha de fer front a pagaments milionaris. L’ex-consellera Bonig no va actuar fins que, des de Compromís, vàrem denunciar públicament la situació d’esta empresa. Creiem que els valencians i valencianes es mereixen conéixer el motiu de la seua permissivitat com a consellera davant el saqueig de l’IVVSA”.

“Proposarem una auditoria a la gestió de la política urbanística de Blasco i Bonig a través d’empreses mixtes. Novament ens trobem amb negocis privats que hem pagat entre tots i totes, i que ara ens deixen una enorme hipoteca fruit de la seua nefasta gestió. És un nou episodi del model de capitalisme d’amiguets que proposa el PP, i que la societat valenciana no està disposada a tolerar ni un minut més. Cal investigar, cal saber la veritat i exigir les responsabilitats que pertoquen, tant als que van causar el forat com per als que el van permetre”, ha conclòs Ferri.