Bota al contingut principal

El senador Carles Mulet assenyala que no fa falta legislar on no hi ha un problema i que ho fan com a cortina de fum als seus freqüents escàndols

El senador Carles Mulet ha titllat d’ “innecessària” la Proposició de Llei Orgànica per reforçar la protecció de les menors i dones amb capacitat modificada judicialment per a la interrupció voluntària de l’embaràs, aprovada ahir en el Senat. Per al representant de Compromís “no fa falta legislar on no hi ha un problema ja que l’actual normativa funcionava correctament”.

L’actual membre del grup mixt ha criticat la falta de consens i diàleg i la forta presència de components “purament ideològics” després d’aquesta decisió, de manera que “no se solucionen manques sinó que creen un conflicte sota el prisma de la ideologia conservadora”. Per a Mulet tota aquesta pèrdua de temps i esforç “és una llàstima” ja que realment “hauríen d’invertir-los en allò que urgeix a la nostra societat, com és la lluita contra la violència i la desigualtat”.

Segons el senador “no protegeix a cap dona, sinó que les castiga. Els dificulta donar solució als seus problemes. Les estigmatitza”. Després d’aquestes propostes que busquen reobrir el debat sobre l’avortament existeix segons Mulet “un mal de licantropia política”.

Després de la decisió de tramitar aquesta Proposició de Llei Orgànica està el fet que “és una perfecta cortina de fum per tenir-nos ocupats i escandalitzats a la gent amb aquestes propostes, per no estar atents als continus avatars que porten als seus davant els tribunals. Presenten propostes com aquestes per eclipsar els seus escàndols, dient-los cas Rato, Gürtel, o com vulguen”, ha assenyalat el senador de Compromís.

“Aquesta llei”, argumenta Mulet “està dictada per una jerarquia eclesiàstica allunyada del sentir de la majoria dels catòlics. Els pesa més el rosari que la raó, o tal vegada no és el rosari, sinó el cilici, perquè fins i tot ja l’Església és més avançada en els seus plantejaments que el Partit Popular”. Mentre l’Església avança tímidament en aspectes com la nul·litat matrimonial, els ha retret Mulet als populars “vostès van ràpidament retrocedint” i els va advertir que “no els passe com en ‘Retorn al Futur’, la pel·lícula de Michael J. Fox i que d’anar tant al passat puguen quedar-se perduts per l’Edat Mitjana i en el període inquisitorial”.