Bota al contingut principal

L’Euroditupat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha demanat hui a la Comissió Europea informació de l’estat de l’expedient obert expedient a la societat pública de l’Aeroport de Castelló, Aerocas, pel contracte amb SNC Lavalin.

 

Sebastià ha mostrat la seua preocupació i ha recordat que les subvencions públiques atorgades a una empresa privada com és l’Aeroport de Castelló, no és la primera vegada que estan a l’ull de mira d’Europa “demanarem explicacions també perquè ja el 2008, el llavors vicepresident de l’executiu comunitari i comissari de Transports, Antonio Tajani va anunciar que la UE demanaria informació a Espanya per esbrinar si l’aeroport de Castelló rebrà finançament públic per tal d’esbrinar “si s’ha concedit finançament públic en aquest assumpte o si està prevista aquesta concessió “.

 

Segons ha explicat Sebastià “des del principi aquest polèmic projecte ha estat objecte d’ajudes públiques, contravenint per tant les normatives europees sobre ajudes de l’administració pública a empreses privades, ja que encara que no formarà part de la xarxa d’aeroports públics de l’Estat, els contractes de l’aeroport tant l’actual com el de Lavalin, preveu una sèrie de garanties per a les empreses que s’han fet càrrec de la seva construcció i gestió primer, o simplement d’explotació ara. I totes elles contravindrien directives europees. Per tant, no es tracta d’un tema nou, sinó conegut i en teoria investigat des de fa temps, i sobre el qual el Consell anterior estava de sobres avisat. Per això volem saber quantes vegades s’ha investigat i amb quines conclusions, què advertències ha fet l’administració europea a la valenciana, i amb quins resultats. Perquè el que realment preocupa és que s’haja pogut fer un ús incorrecte de diners públics segons normativa europea, i que ara, també en cas de sanció, l’acaben pagant de nou els ciutadans “