Bota al contingut principal

El senador anuncia a Vinaròs una bateria de preguntes sobre el futur de la planta. “L’única garantia que no torne a funcionar mai més és que les forces del canvi lideren el govern central”, ha dit.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha assegurat avui a Vinaròs que la formació lluitarà des de totes les institucions fins garantir que el projecte Castor deixa de ser un perill potencial. “És un insult que una planta que ha costat prop de 1.700 milions d’euros seguisca sent un perill potencial per la seguretat i la tranquil·litat dels habitants d’estes comarques tot i estar en situació inertitzada i que encara es contemple la possibilitat que puga posar-se en funcionament”, ha declarat Carles Mulet.

Pel senador “el PP ha de manifestar-se ara sobre què vol fer amb la planta i no deixar-nos un regal futur enverinat acudint a unes eleccions sense clarificar si el seu model per a les comarques del nord del País Valencià i sud de Catalunya és el de Castor, o no”. Segons Mulet l’experiència amb el PP al front de les institucions ens han clarificat una vegada han perdut les majories quines son les seues prioritats i per a quí governen “ideologia que massa sovint no coincideix amb l’interés dels veïns, com hem vist amb els abocadors, fracking, rodalies, comunicacions o amb l’infrafinançament al que ens han sotmés als valencians”.

“Els informes encarregats a l’Institut de Tecnologia de Massachussets ens fan tremolar”, ha dit i ha afegit que “ens temem notícies una vegada passen les eleccions catalanes”. Per mulet “la única garantia per esvair per sempre la inquietud que ens provoca veure les plantes del Castor, és que les forces del canvi lideren el govern central”, de manera que els partits com PP i PSOE mai més puguen ser captius d’interessos d’energètiques i grans multinacionals especialitzades en fer negoci a costelles dels diners de la gent i a base de BOEs i Reals Decrets.

Segons Mulet el futur han de ser les energies netes i s’ha preguntat “cóm haguera canviat el panorama energètic si eixos 1.700 milions d’euros s’hagueren invertit en energies renovables per tal que molts families i institucions pugueren estalviar en les factures de la llum i el gas i no a l’inrevés”. El representant de Compromís ha anunciat que presentarà al Senat una nova bateria de preguntes dirigides a conéixer els terminis sobre els informes encarregats a la Universitat d’Standford i l’Institut Tecnològic de Massachussets, sobre els peatges del transport que hauran d’abonar els consumidors de gas, les possibles responsabilitats o sobre la legalitat de que els consumidors comencen a pagar pels costos d’una infraestructura a dia d’avui, sobre els mitjans de que disposa el jutjat de Vinaròs encarregat d’investigar el cas Castor o si s’han modificat els procediments per evitar nous i costosos fracasos com el Castor.

Compromís, ha recordat Mulet “ha estat la única força a Vinaròs que es va oposar clarament al projecte” i ha anunciat que investigarà a totes les institucions on té representació tot el que envolta al projecte energètic per tal que deixe de ser un perill potencial, “ja siga des del Congrés, o be del Senat o a la Unió Europea”, ha conclós.

El senador visitarà al llarg del dia les poblacions de Vinaròs pel matí i Benicarló a migdia per reunir-se amb autoritats i col·lectius representants del sector primari.