Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís, Graciela Ferrer i Juan Ponce, s’han reunit este matí en Les Corts amb representants del Movimiento Nacional Campesino d’Argentina i de l’ONG Enginyers Sense Fronteres. Es tracta d’una reunió proposada per estes organitzacions als representants de tots els grups parlamentaris en la comissió d’Agricultura, a la que han acudit Compromís i Podem.

Els membres del Movimiento Nacional Campesino han donat a conèixer el treball que estan realitzant a Argentina en defensa del seu territori i el seu dret a una vida digna. Es tracta d’una labor centrada majoritàriament en la població indígena de les zones rurals on es fomenta l’agricultura ecològica i s’implementen programes de salut i educació.

La majors problemàtiques que estan patint en eixes zones està vinculada a l’expansió de l’agricultura intensiva basada en un model agroindustrial, sobre tot, el cultiu de soja transgènica. Estan afectats negativament també per les plantacions de pi i eucaliptus per a produir paper o l’explotació minera a cel obert.

Compromís ha mostrat el seu suport al Movimiento Nacional Campesino en la seua lluita contra la discriminació racial i per recuperar el coneixement ancestral amb modes de producció que afavorisquen una vida digna, el respecte al territori i l’agricultura ecològica, així com la implantació de polítiques de gènere i de reconeixement dels seus drets.