Bota al contingut principal

El síndic de Compromís es reuneix amb les Empreses Audiovisuals Valencianes Federades (EAVF) per arreplegar les seues propostes sobre el futur ens públic i la indústria audiovisual

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha recordat aquest matí que “la mala gestió i el saqueig organitzat de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), seguit del fos a negre arran del seu tancament fa quasi dos anys, ha provocat l’agonia del sector audiovisual valencià. Per això considerem que un model consensuat de radiotelevisió pública és una de les claus per a recuperar el sector i fer que la indústria audiovisual es convertisca en un motor potent de l’economia valenciana”.

 

Ferri, que aquest matí s’ha reunit amb membres de les Empreses Audiovisuals Valencianes Federades (EAVF), ha assenyalat que “eixe consens serà el que garantisca els drets fonamentals dels valencians, a més de fer possible la dinamització de l’audiovisual valencià que, segons dades de 2012, facturava en el nostre país al voltant dels 50 milions d’euros amb 3.000 llocs d’ocupació directes i altres 2.000 indirectes”.

 

EAVF, creada el 2001 com a federació de les associacions sectorials de la cadena productiva de la indústria audiovisual, “també ens ha presentat diversos documents de treball que han preparat sobre el model de ràdio i televisió valenciana. És fonamental tindre presents totes les aportacions dels representants de l’audiovisual que han de dir la seua sobre el futur ens valencià”.

 

D’altra banda, “EAVF també ha deixat damunt la taula la discriminació que pateix el sector audiovisual valencià per part del Ministeri de Cultura i de Radiotelevisió Espanyola, respecte a projectes i ajudes. Una situació que agreuja l’estat de salut del sector valencià donada la dificilíssima situació provocada pel tancament de RTVV i que confirma la marginació sistemàtica cap a tot el que prové del nostre territori”, ha conclòs Ferri.