Bota al contingut principal

Josep Nadal: “Està produint-se tot un seguit de mancances per part de l’empresa gestora que ens porten a demanar la reversió de la sanitat de la Marina Alta cap a una sanitat de gestió pública”

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes Josep Nadal ha formulat dues preguntes a la Conselleria de Sanitat Uiversal i Salut Pública referides a incompliments de Marina Salut sobre el plec de condicions del contracte que té amb la Generalitat per a la gestió de l’hospital de la Marina Alta i el seu departament de salut.

La primera pregunta va referida a la construcció del centre de salut de Pedreguer que l’ajuntament demana des de l’any 2000. Les últmes respostes de Conselleria remetien la construcció del centre a la concessionària que gestiona l’hospital i els centres de salut de la comarca, Marina Salut. Nadal pregunta sobre quin va a ser el procediment de l’administració autonòmica en este tema i en quins terminis estaríem parlant per al començament i final d’obra.

“D’altra banda –ha assenyalat Nadal- des que Marina Salut gestiona la sanitat de la comarca s’ha pogut observar com han anat baixant els serveis i la qualitat dels consultoris adscrits als diferents centres de salut de la comarca. Hem notat que en molts pobles menuts, que és on estan els consultoris, de la zona de la Rectoria, no se supleixen les guàrdies, ni vacances dels metges, cosa que sí que es feia quan la gestió depenia directament de Conselleria”.

Amb això s’han quedat durant molts dies alguns pobles sense servei mèdic al seu consultori per no estar el metge, en alguns casos ja duen, amb el que portem d’any, més d’un mes acumulat sense metge. Arribant a extrems de més de tres dies seguits a la setmana amb els consultoris tancats. És a dir només dos dies d’atenció mèdica.

També s’ha denunciat des de molts pobles que en dies festius consecutius ha d’haver-hi un mínim del 60% de la plantilla normal, cosa que tampoc s’acompleix.

“És per això –continua el diputat de Compromís- que es pregunta per totes aquestes dades i concretament quants dies han estat tancats els consultoris de la Marina Alta en els anys 2014 i 2015. També es pregunta quines mesures pensa prendre la Conselleria per a resoldre la manca de serveis pel que fa als consultoris per la gestió de Marina Salut”.

Aquestes dues preguntes se sumen a altres fetes durant aquest mes pel diputat Josep Nadal sobre mancances greus a l’hospital Marina Salut (Hores d’espera urgències, manca de radiòlegs, situació d’indefensió dels treballadors, manca d’un servei de salut mental infantil etc).

“Tot un seguit de mancances que ens porten a demanar la reversió de la sanitat de la Marina Alta cap a una sanitat pública. A més cal demanar que mentre estem procés cap a la reversió cal exigir que es complisquen tots els punts del contracte ja que la gent de la Marina Alta ja no suporta més aquesta situació”, ha conclòs Nadal.