Bota al contingut principal

Per primera volta dos diputats en Corts, Fran Ferri, Síndic de Compromís i Mònica Alvaro, portaveu adjunta i diputada per Castelló, visiten junt amb la fiscalia de menors, el centre Pi Gros de la capital de la plana.

Durant aquesta setmana els dos portaveus de Compromís a les Corts Valencianes han visitat el centre de reforma de menors en Castelló acompanyants per la fiscalia de menors. De primera mà els diputats han comprovat el treball que es realitza amb els menors que compleixen penes privatives de llibertat i s’han interessat per les mesures de reinserció dels menors que són de les més baixes del País Valencià.

Per a Alvaro “el treball en menors és importantíssim i cal visualitzar els centres com una segona oportunitat on els menors se n’adonen de la importància dels seus actes però al mateix temps reben estímuls per tal de superar la situació actual i començar una nova etapa adulta en societat”. Durant la visita, Ferri i Alvaro han observat de primera mà com els i les residents del centre acudeixen a les classes, realitzen treballs manuals o tenen cura de les instal·lacions, ja que gran part del mobiliari del centre ha sigut elaborat pels propis usuaris.

“La nostra visita pretén donar suport a un seguit de mesures que s’han demostrat que serveixen per a reinsertar a estos menors i al mateix temps ens compromet a seguir treballant per tal d’escometre les mesures legislatives escaients per aconseguir encara millors resultats i criminalitat més baixa entre els i les menors” ha manifestat Ferri.

Actualment el centre de menors de Pi Gros allotja a vora una 50 de xiquets i xiquetes amb una mitjana d’edat de 16 a 17 anys que compleixen mesures imposades per fiscalia de menors en relació al delicte comès. “És molt preocupant l’augment de condemnes per violència domèstica de fills cap als pares que actualment estem patint. Es tracta d’una situació que pot afectar a qualsevol tipus de família i que cal combatre amb una educació en valors i en l’augment de recursos destinats a previndre la violència en l’àmbit familiar” ha manifestat la Diputada per Compromís, Mònica Alvaro en conèixer les xifres d’ingrés.

Ferri per la seua banda ha demostrat interès en el sistema educatiu basat en el reconeixement de mèrits entre les i els usuaris del centre i ha destacat la implicació del menors en la cura dels seus essers i ferramentes “és vital estimular el menor a base de recompenses i reconeixement de mèrits i premiar-lo si s’esforça en millorar la seua conducta”.

Per últim els diputats tingueren una xarrada amb els i les menors de Pi Gros al voltant de propostes de millora i també foren preguntats per la seua tasca al Parlament valencià. Al respecte Ferri es va comprometre a facilitar als interns en el Centre una visita a les Corts valencianes per seguir tractant dels assumptes que afecten a estos menors.