Bota al contingut principal

El Senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat la inútil capacitat del Govern Español per a la defensa de productes agrícoles valencians que es veuen afectats pel veto rus.

Mulet va fer recentment una pregunta des del Senat al Govern Central, per haver exclòs per la Comissió Europea (CE) al caqui i la magrana del nou paquet d’ajudes compensatòries que acaba de prorrogar un any per als productes agroalimentaris que vénen patint les greus conseqüències del veto rus.

Tant la magrana com el caqui són productes on bona part de la producció valenciana es destina a l’exportació, i del com viu bona part de l’economia de comarques valencianes, i va ser especialment castigat durant l’any passat pel manteniment del veto rus a aquests productes, i no comptar amb cap ajuda compensatòria de la UE.

El tancament de les fronteres russes a aquests productes ha generat un descens de fins al 15% del preu, o fins i tot en algunes explotacions valencianes la fruita no va trobar comprador i es va quedar en l’arbre per collir “

Segons Mulet “ els jocs d’estratègia, la geopolítica o macropolítica d’Alemanya amb Rússia pels seus interessos particulars, les acabem pagant com sempre el sud d’Europa, i com no, el camp valencià. S’ha pogut obtenir ajudes per als cítrics, però no per a productes de gran importància exportadora com la magrana i els caquis, i veiem com els interessos del camp valencià els ha de defensar polítics nefasts del Govern Español als quals els importa ben poc aquest sector, i són incapaços d’aconseguir cap resultat