Bota al contingut principal

Després de conèixer-se hui que la Fiscalia Provincial de València ha iniciat Diligències d’Investigació Penal per l’adjudicació de l’Ajuntament de Xiva de 4 contractes a l’empresa de la qual és sòcia la número 2 del PP del municipi, Lara Ortiz Hernando, la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha demanat a la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que depure les responsabilitats de l’exalcalde del PP José Manuel Haro i de l’edil popular Lara Ortiz, per aquest cas de corrupció.

Segons la investigació que està duent a terme la Fiscalia el govern del PP de l’exalcalde de Xiva José Manuel Haro va adjudicar a l’empresa de Lara Ortiz un contracte per 370.000 euros un mes després de les eleccions municipals del passat maig, el que suposava l’últim dels 4 contractes adjudicats a la seua empresa pel consistori.

“Estem davant d’un episodi més de corrupció al PP, adjudicant contractes per milers d’euros a empreses de regidors electes dins el mateix ajuntament sense cap pudor”, ha assegurat Mollà.

Segons s’ha pogut saber, aquest cas de corrupció seguia un esquema molt habitual en el PP, així per intentar donar aspectes de legalitat l’Ajuntament demanava una segona oferta a una empresa de la qual és propietària la germana d’un dels membres del Consell d’Administració d’una empresa pública de l’Ajuntament de Xiva i que sempre eren superiors a les ofertes de l’empresa de la regidora Lara Ortiz.

Per a Mollà l’exalcalde José Manuel Haro i la regidora Lara Ortiz “no poden continuar ni un minut més com a representants de l’Ajuntament de Xiva després de descobrir-se els detalls d’aquest cas de corrupció. Si la senyora Bonig no actua immediatament s’estarà convertint en còmplice de tapar aquestes actuacions irregulars de membres del seu partit que està investigant de la Fiscalia”.