Bota al contingut principal

L’associació València Laica – Europa Laica s’ha reunit aquest dimarts amb els Secretaris d’Organització de Compromís, Àgueda Micó i Emili Mira, amb l’objectiu de compartir les seues propostes sobre laïcisme i tractar d’encaixar-les en el programa electoral de Compromís per a les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre.

Raquel Ortíz, coordinadora de València Laica, Víctor Avis i Belén Ballesteros, han presentat les principals línies de treball de l’associació, que busquen garantir la independència de l’Estat i la religió, eliminar qualsevol tipus de privilegi o discriminació en el tracte econòmic i fiscal per a totes les entitats de caràcter privat, i garantir una educació laica en els centres d’ensenyament.

Durant la reunió, els representants de l’associació també han proposat la possibilitat d’organitzar conferències i activitats sobre laïcisme en distints municipis del territori valencià.

Compromís i València Laica duen anys col·laborant en la redacció dels programes electorals autonòmics i municipals, a través del treball conjunt de l’associació i les sectorials de la coalició.