Bota al contingut principal
  • Isaura Navarro: “La recuperació de la sanitat pública de l’àrea de Manises ha de començar per l’antic Hospital Militar de Mislata” 

La diputada de Compromís en Les Corts i responsable de Sanitat, Isaura Navarro, acompanyada del portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Mislata, Javier Gil, després de visitar les instal·lacions de l’Hospital Vázquez Bernabeu (Antic Hospital Militar de Mislata), ha manifestat que “la recuperació de la sanitat pública de l’àrea de Manises ha de començar per donar un ús públic a aquest centre hospitalari. Per això anem a posar en coneixement de la Conselleria de Sanitat Universal la situació, amb la finalitat que es puga revertir”.

En la visita a aquestes instal·lacions hospitalàries, la diputada ha comprovat l’estat del recinte, en procés de desmantellament, amb sales tancades, aparells d’elevat cost abandonats, “mentre la ciutadania de Mislata no rep atenció per falta de personal, donat l’incompliment dels acords públics signats pel PP amb Sanitas. Segons Navarro, “el govern del PP va enganyar a la gent quan va decidir regalar a Sanitas la gestió d’aquest hospital i ara el Consell ha de recuperar-lo per a ús públic, sota gestió pública i reconvertir-lo en el centre de referència per als veïns i veïnes de Mislata”.

La diputada de Compromís, que s’ha reunit amb el comissionat de l’Hospital, ha recordat que “la concessionària de la gestió li deu 181 milions d’euros a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Uns diners que corresponen a liquidacions pendents des de 2009”.

A més a més, Navarro també ha arreplegat les reivindicacions del comitè d’empresa de l’Hospital per a traslladar-les a la Conselleria de Sanitat, “demandes bàsiques com recuperar les dos portes d’urgències, les consultes externes i els serveis que han desaparegut per a la ciutadania de Mislata. A més a més, cal recuperar els drets dels treballadors que s’han vist minvats des que es va donar la concessió a Sanitas”.

D’altra banda, el portaveu de Compromís en Mislata, Javier Gil ha manifestat que “els grups parlamentaris han d’involucrar-se en la recuperació de la sanitat pública i de qualitat”, i ha recordat que al ple de l’Ajuntament de Mislata es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel seu grup, en la qual es reclama el compliment dels Pactes de la Sanitat i revertir la situació actual de la sanitat al municipi, dotant-la dels serveis sanitaris necessaris per a la ciutadania.

“Tot aquest panorama evidencia que hem de recuperar la gestió pública de l’Hospital Militar de Mislata, per a millorar l’atenció i la qualitat del servei de cara a la ciutadania i les condicions dels treballadors i les treballadores. Perquè la salut pública no ha de ser un negoci mai més, com ha passat sota el govern del PP”, ha conclòs Isaura Navarro.