Bota al contingut principal

La jornada “València amb la Senyera” s’ha iniciat este matí en l’Ajuntament de València amb el trasllat de l’ensenya des del Museu Històric fins el Saló de Cristall, on els valencians poden visitar-la en esta data prèvia a la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre. De la mateixa manera que demà en la Processó Cívica, l’Alcalde Joan Ribó ha sigut el portador en este trasllat on a més han portat les borles de la Senyera els regidors Joan Calabuig, Jordi Peris, Alfonso Novo i Fernando Giner.

“UN PES QUE ET FA SENTIR ORGULLÓS”

“Pesa lo seu, però és un pes que es porta molt bé, i que et fa trobar-te molt orgullós de portar la Senyera”, ha manifestat l’alcalde Joan Ribó després d’eixa primera experiència com a portador de la Real Senyera. “Jo ja ho havia demanat fa molt de temps, i que no m’ho havien concedit per un problema que tenia l’anterior alcaldessa respecte a l’entrada en la Catedral, encara que pense que si s’haguera arreglat n’haguera aparegut un altre”.

“Estic molt orgullós perquè crec que és un dels màxims honors que es pot tindre en esta ciutat”, ha dit Ribó, abans de respondre a una pregunta sobre si s’havia preparat físicament per a exercir demà com a portador en la Processó Cívica. ”He fet molta muntanya, he portat molta motxilla, i normalment vinc a l’Ajuntament amb bici, encara que hui haja vingut caminant”.

FESTA I REIVINDICACIÓ

Sobre la crida a la participació en els actes de demà, s’ha mostrat molt optimista, “si el temps no ho impedeix”, i s’ha referit als diferents aspectes que conflueixen en la celebració del 9 d’Octubre. L’alcalde ha expressat la voluntat perquè el Dia dels valencians i valencianes siga una festa, en primer lloc d’homenatge a la Senyera, i recorde l’entrada de Jaume I fa 777 anys a la ciutat de València, i per tant una celebració del naixement del poble valencià. Per a l’alcalde de València, el segon aspecte és que “ha de ser una festa de tots, des de la diversitat dels qui pensen d’una manera o d’una altra, però ha de ser una festa i volem i apostem perquè ho siga”.

Com a tercer element, Ribó ha destacat el vessant reivindicatiu, “perquè necessitem en este moment un finançament millor per a la Generalitat, perquè no tindre’l comporta que falten escoles, centres de salut, uns servicis socials baixos, però també reclamem inversions en la ciutat de València, que en este moment no es corresponen amb ser la tercera ciutat de l’Estat. Ho hem dit moltes vegades però hui vull tornar a reiterar-ho amb tota la fermesa i amb tota l’alegria de la festa i amb totes les arrels que ens dóna el 777 aniversari de l’entrada d’esta Senyera en la ciutat”