Bota al contingut principal

Empresaris, agents socials, Universitat i Ajuntaments participaran activament en el seu disseny

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació encetarà un pla per reindustralitzar les comarques de L’Alcoià, El Comtat i La Vall d’Albaida. Una zona estratègica tradicionalment industrial que ha patit especialment els efectes de la crisi al sector del tèxtil en les últimes dècades.
La intenció del conseller Rafa Climent és incloure als pressupostos de 2016 una partida de 5 milions d’euros que es destinaran a posar en marxa un pla de reindustrialització. Per a això, comptarà amb els agents socials, empresaris, Universitat i els Ajuntaments implicats, a quin demanarà participar del disseny de l’estrategia que tè com a finalitat recuperar aquest importantíssim sector en una zona que ha anat perdent progressivament industries en els últims temps.
En paraules del conseller Climent, “ha arribat el moment de començar a actuar, i en les mesura de les possibilitats que ens oferisquen els pressupostos de 2016, inclourem una partida per a aquestes comarques. Convocarem tots els agents implicats perquè siguen ells -seguint la nostra línia de treballar de baix cap a dalt- els que ens marquem el camí a seguir”.
Climent opina que el sector textil i els seus derivats resulta fonamental per al futur del País Valencià. L’anunci l’ha fet a la Sala Ágora d’Alcoi