Bota al contingut principal

 

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, aconseguí el passat dijous 8 d’octubre que Les Corts aprovaren la Proposició No de Llei del seu grup parlamentari amb la qual el parlament valencià ha condemnat l’assalt israelià a la III Flotilla de la Llibertat.

La proposició, aprovada amb els vots a favor de Compromís, Podem i PSPV i les abstencions del PP i C’s, ja va ser presentada en la passada legislatura però mai va poder arribar a ser debatuda pel veto imposat per la majoria absoluta del PP en els òrgans de govern del parlament.

Ara, després dels canvis que han portat les eleccions del passat 24 de maig, Les Corts condemnen l’assalt a la III “Flotilla de la Llibertat” que pretenia trencar el bloqueig marítim al poble palestí així com el bloqueig marítim i econòmic a què Israel sotmet al poble de Gaza i a tota Palestina.

El parlament valencià també referma la seua solidaritat amb el poble palestí que porta patint quasi 65 anys de despulla, neteja ètnica, colonització, apartheid, i l’ocupació militar més llarga de la història contemporània.

Amb esta Proposició No de Llei aprovada també s’insta el Consell a traslladar a totes les instàncies nacionals i internacionals competents la condemna a la vulneració del dret internacional i la condemna a la impunitat de l’exèrcit israelià a l’assaltar un vaixell en aigües internacionals. Així mateix que el Consell inste al govern de l’estat a dur a terme les actuacions necessàries per a aconseguir que l’ONU i la Unió Europea es pronuncien sobre este fet, condemnant el bloqueig marítim i econòmic i obliguen al govern israelià a posar fi a ambdós bloqueigs.