Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Nadal ha tornat a interessar-se per la prestació de la sanitat a la Marina Alta presentant una nova bateria de preguntes en Les Corts a la Conselleria de Sanitat Universal sobre la gestió de Marina Salut.

Aquesta vegada Nadal pregunta per les llistes d’espera en la realització de proves radiològiques i la seua demora en la emissió dels informes, cosa que ha produït que hi haja més de 2000 proves, a principi d’estiu, pendents de l’informe, això sense contar les provinents de l’atenció primària.

Segons assenyala Nadal “a causa de la denúncia que va fer el Comité d’Empresa el passat 5 de juny es va aprovar que s’externalitzaria l’informe de les proves realitzades fins al 15 d’abril i les posteriors s’informarien a l’hospital de Dénia, això estaria produint noves demores”.

Però el problema més greu que senyala el diputat de Compromís “és que aquest retard en la realització dels informes en les proves del Servei de Radiodiagnòstic podria estar provocant un retard en la detecció i tractament de patologies greus. Podríem estar parlant de gent que arriba massa tard al tractament perquè no s’ha informat dins d’un temps en què el tractament haguera sigut efectiu”.

“A més la quantitat d’informes pendents de TAC i ressonància realitzades, fa que les xifres de demora de consulta i de llista d’espera quirúrgica que presente l’empresa gestora queden falsejades, ja que la manca d’informes radiològics també porta aparellada una altra borsa de pacients que ja haurien d’estar en llista quirúrgica o de consulta i que no s’han inclòs en faltar aquest resultat”.

Per a Nadal “aquest retard de mig any en les proves de TACs i resonàncies és segurament la part més inhumana de tots es incumpliemnts que està portant avant la concessió de Marina Salut”. El parlamentari de Compromís ha demanat a més a la Conselleria que informe quina és la mitjana de patologies greus detectades per cada 1000 TACS realitzat dins de la sanitat valenciana “per fer-nos idea de quina és la magnitut de la tragèdia”.

A situació negligent, se suma que s’estava privilegiant en l’atenció en l’Hospital de Dénia als clientes de DKV, el Comissionat va ordenar el passat 29 de juny que se suspenguera esta pràctica, amb l’eliminació de l’elecció de metge a l’hospital gestionat per Marina Salut, per què les llistes d’espera no continuaren augmentant.

“Pensem que aquesta és una situació molt greu i que la decissió del Comissionat és coherent però insuficient. Exigim responsabilitats per tot el que ha passat i que des de Conselleria es cesse al Gerent i a tota la direcció de l’hospital responsable d’aquesta situació”.

Per al diputat de Compromís totes aquestes anomalies porten a creure que Marina Salut tenen una màxima segons la qual com menys treballe més guanye i quants menys treballadors més guanye, és seguint eixes premisses com no es substitueixen els treballadors per vacances o no es contracten especialistes per a, entre altres, fer els informes de les proves d’imatge.

“No és que Marina Salud cometa errors en la gestió que provoquen l’empitjorament de la sanitat comarcal, és que és la seua estratègia empresarial, a menor servei més benefici, els ix rendible no oferir una sanitat de qualitat. És per tot això que des del grup parlamentari de Compromís es demana que es prepare un full de ruta per a la reversió de la gestió de l’hospital cap a una sanitat plenament pública”, ha conclòs Nadal.