Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea participa en les jornades anti-capitalistes amb una conferència sota el títol, “La cambra secreta del TTIP”.

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha participat avui en una conferència per alertar dels perills que per a les nostres vides té el tractat transatlàntic de comerç, que volen signar la Unió Europea i els Estats Units. Sota el títol “La cambra secreta del TTIP” Sebastià ha explicat als presents, la seua experiència en el Parlament Europeu, els entrebancs i secretisme que existeixen per consultar els papers de les negociacions entre la UE i els EUA, que s’utilitzaran per a l’aprovació d’aquest tractat.

Sebastià ha emfatitzat en l’obscurantisme que hi ha al voltant de l’accés a la documentació “s’eliminaran obstacles per al comerç, juntament amb certs drets, fonamentalment als països europeus, per a una suposada obertura del mercat, nosaltres volem conèixer quins normes nacionals o regionals van a ser vulnerades, a més de com pretenen garantir els drets del treball establerts en la OIT, tot això ens el volen amagar”.

“Els drets laborals i socials, mediambientals, normativa alimentària, etc, es veuran afectats, a la fi, un desmantellament parcial o total de la xarxa pública de serveis tal com la coneixem”, ha reflexionat l’eurodiputat de Compromís.

Sebastià ha finalitzat comprometent-se a “lluitar sense defallir perquè el Parlament Europeu rebutge taxativament un tractat, que tal com està concebut, canviaria per sempre el nostre estil de vida, vulnerant tots els drets adquirits al llarg de la història”.