Anar directament a les notícies

Marzà presenta la #PrimaveraEducativa

Publicat el en Educació i Cultura

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat la #PrimaveraEducativa, una trobada que se celebrarà el 13, 14 i 15 de maig al llit vell del riu Túria i que pretén fer visibles els projectes educatius innovadors que es duen a terme als centres de la Comunitat Valenciana.

A més, el conseller Vicent Marzà ha comentat que “vol ser també un reconeixement a tanta dedicació, estima i esforç de la comunitat educativa. És l’hora de fer visible la gran feina que cada dia portem endavant i posar en valor totes aquelles iniciatives i projectes que estan portant-se a terme per millorar l’atenció educativa en totes les etapes de la vida”.

Baix el lema “Un riu d’educació valenciana” els jardins del riu Túria s’ompliran d’exposicions amb els treballs dels alumnes, estands amb tallers, presentacions de pòsters sobre projectes i tot tipus d’experiències que milloren la qualitat de l’ensenyament al sistema educatiu valencià.

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha dit que «per a dur a terme aquest projecte es necessitarà la col·laboració de docents, alumnes i famílies. Per això hui mateix hem iniciat el calendari de sessions informatives per implicar els centres educatius sostinguts amb fons públics de totes les comarques valencianes».

El secretari autonòmic d’Educació i Innovació, Miguel Soler, ha explicat que “el llit del riu es dividirà en tres espais: mostra, conta i juga”. A l’àrea de mostra, hi haurà un seguit de propostes com teatres, concerts o exposicions; a la de conta, els professionals i els alumnes podran explicar les seues experiències i a la de juga hi haurà tallers, jocs i curses.

A més d’aquest seguit d’activitats, també es realitzaran una sèrie de congressos i encontres sobre educació que serviran de formació per a docents i famílies, a més d’oferir la possibilitat d’intercanviar punts de vista sobre el sistema educatiu.

La #PrimaveraEducativa vol generar les dinàmiques que propicien la progressiva renovació pedagògica i on els docents i famílies es troben en sintonia i puguen aprendre els uns dels altres, per tal de recuperar la il·lusió i la germanor.

Des de la Conselleria d’Educació estan implicades en el projecte totes les direccions generals. A més es vol fer partícips a la resta d’administracions com són les diputacions, així com els ajuntaments i involucrar les universitats i els diferents col·lectius cívics que treballen per l’educació valenciana.