Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha anunciat que la Generalitat elaborarà l’informe anual sobre violència de gènere que s’ha de presentar anualment als Corts pero que el anterior Consell no ha portat a la Càmera des de l’any 2011, a pesar de que així ho estableix  l’article 35 de la llei autonòmica d’Igualtat entre Dones i Homes.

Mònica Oltra ha explicat que “fa quatre anys que no es fa un informe sobre l’impacte del masclisme i la violència de gènere i les polítiques públiques que volen combatre aquesta violència de gènere” i “el Consell, aquest any, vol presentar-ho i comptar amb les unitats d’igualtat”. “És un abandó que explica per què aquesta comunitat té casos de violència de gènere per sobre de la mitjana estatal “, ha dit la vicepresidenta, que ha remarcat la seua voluntat de complir amb la llei d’Igualtat.

Per a Mònica Oltra, la creació de les unitats d’Igualtat permetrà obtenir “un diagnòstic sobre com està la situació de les polítiques d’igualtat al nostre territori i sobre com, socialment, segueixen operant els mecanismes de desigualtat entre homes i dones”.

La vicepresidenta  ha realitzat aquestes declaracions després de presidir la primera reunió de coordinació de les recentment constituïdes unitats d’Igualtat de les conselleries i de Presidència de la Generalitat. Aquests òrgans, de nova creació en l’estructura de l’Administració autonòmica, s’encarregaran de vetllar per l’aplicació efectiva del principi d’igualtat entre dones i homes.

D’aquesta forma, Mònica Oltra ha subratllat que els Pressupostos que s’elaboren l’any proper els hauran d’informar aquestes unitats d’igualtat. “Fins ara hem estat funcionat amb un esquema antic”, en el qual la Conselleria d’Hisenda realitzava la coordinació amb algunes conselleries, “però volem implicar a totes les *onselleries”. “No és possible que una direcció general diga que una decisió governamental no té impacte de gènere, perquè totes les decisions tenen impacte de gènere per definició”, ha assenyalat.