Bota al contingut principal

Mònica Oltra ha assegurat que el País Valencià comptarà amb la primera Llei Integral de Transsexualitat en el primer semestre de 2016 i contemplarà qüestions en l’àmbit educatiu, sanitari, laboral i social.

Segons ha manifestat la Vicepresidenta del Consell, aquesta llei suposarà un dels majors avanços legislatius a nivell europeu i mundial en referència als drets de les persones transexuals perquè implica una “clara aposta per la despatologizació de la transsexualitat, que ja no serà considerada com a trastorn, sinó com una expressió més de la diversitat humana”.

Mònica Oltra ha posat l’accent que el govern valencià considera prioritària l’aprovació per part de les Corts Valencianes d’una Llei Integral de Transsexualitat, que reconega el dret a la identitat sexual i de gènere de totes les persones, “especialment en l’àmbit educatiu, sanitari, social i laboral, i que servisca per conscienciar a la societat, ajudant a eradicar els prejudicis i estereotips existents”.

Oltra ha presidit la primera reunió del grup de treball que s’encarrega d’elaborar la Llei Integral de Transsexualitat del País Valencià. En la reunió, a la qual ha assistit el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, així com representants de les Conselleries que tenen competència en aquest camp, grups parlamentaris, entitats i experts, ha servit per a establir la dinàmica de treball a seguir, la metodologia i els continguts en l’elaboració de la llei i tancar el projecte al més prompte possible, des del diàleg i la participació.

D’aquesta manera, el Consell aprovarà una Declaració Institucional que serà presentada en el pròxim ple del divendres 23 d’octubre, per a la seua aprovació, a favor de la despatologizació de la transsexualitat, és a dir perquè es descatalogue la transsexualitat com una patologia, com una malaltia.

La Declaració Institucional del Consell suposarà sumar-se al moviment d’activistes i col·lectius en defensa de la despatologizació de la transsexualitat i altres identitats trans, que se celebra el pròxim Dia Internacional d’Acció per la Despatologizació Trans tindrà lloc el cap de setmana vinent i reconèixer i agrair la labor de compromís i coratge de totes aquelles persones que de manera individual o col·lectiva treballen a favor dels drets de les persones transsexuales.