Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, va anunciar ahir la confecció d’un plan d’inversió de 200 milions d’euros, denominat Plan “Avalem Joves”, que tractarà d’inserir al mercat laboral a 80.000 joves aturats, especialment aquells que han abandonat el territori en cerca de treball i també aquells que no disposen de formació específica i que igualment tenen dret a una ocupació digna.

Els principals objectius del Plan seran:

1.-Generar noves oportunitats d’ocupació i formació per als joves, per açò les actuacions s’articularan en forma d’itinerari, i se sustenten en metodologies que promouen l’aprenentatge progressiu i la proactivitat.

2.-Afavorir l’aportació de talent dels joves qualificats a les pimes i al tercer sector, promovent la contractació de joves per part d’aquestes organitzacions i la proposta de millores organitzatives per part dels joves, així com el suport a la sostenibilitat, el creixement, la innovació i el relleu generacional en les pimes.

3.-Contribuir a la implantació d’un nou model productiu que, sense oblidar les millores en eficiència, recolze: d’una banda, l’aportació de valor (inversió en les persones, aposta per la innovació, promoció de la creativitat, etc); per una altra, el compromís social de les organitzacions (implicació en la inserció laboral de persones amb dificultats, recolçament del teixit productiu local, aporta per la sostenibilitat, etc)

4.-Facilitar la tornada dels joves que es van anar a altres països per evitar les condicions de precarietat i a la recerca d’oportunitats que no se’ls oferien.

La conselleria que dirigeix Rafa Climent, persegueix l’objectiu de generar un ambient d’oportunitat al País Valencià perquè els joves expulsats per la falta d’opcions tinguen l’oportunitat de tornar. És important crear canals perquè els joves retornen i també generar aqueixa oportunitat perquè aquells que es formen o s’han format en aquest entorn es puguen quedar.