Bota al contingut principal

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha qualificat com a lamentable que el Govern espanyol frene les mostres de solidaritat espontània de persones, empreses i del mateix Govern valencià per portar refugiats al nostre territori.

Oltra ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després de ser preguntada per la situació en què es troba l’executiu per portar a refugiats a Espanya i la seua distribució per comunitats autònomes.

Respecte d’això, Oltra ha afirmat que en aquests moments es segueix igual que fa tres mesos que quan es va reunir la territorial a Madrid i la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, “no va saber explicar res de com s’anava a organitzar l’acollida de persones refugiades “.

Oltra ha aprofitat per recordar que el Consell té preparat un vaixell que podria eixir en la primera setmana de novembre per poder portar a unes 1.100 persones, així com una oferta d’una empresa per cobrir el cost del gasoil de l’embarcació . No obstant això, la incertesa de l’Executiu de Mariano Rajoy ha fet que es perden aquests 25.000 euros que l’empresa anava a destinar al gasoil i que ara destinarà a altres coses.