Bota al contingut principal

La Diputada i Portaveu Mònica Alvaro presenta una PNL per la qual s’insta a Conselleria, mitjançant la llei d’acompanyament pressupostaria, a la gratuïtat total en les beques de menjador de l’alumnat valencià.

La darrera resolució de Conselleria d’Educació per convocar les beques de menjador 2015-2016, resolució del 17 de juny de 2015 i signada per l’aleshores Consellera d’educació, Maria José Català, al igual que ho havia fet fins al moment, establia un mòdul màxim de percepció de la beca en infantil, primària i ESO de 3,94 per xiquet i dia, mentre que com en altres anys anteriors, la Conselleria havia regulat el preu de menjador en 4,25 euros/dia. 

Es a dir, durant anys l’alumnat que obtenia una beca al 100% realment estaven obtenint un màxim de 3,94 euros/dia , però el menjador en costava 4,25 euros/dia. En ocasions aquesta despesa de 0,31 euros era abonada per les famílies (famílies cal dir amb rendes per capità inferiors a 395 euros anuals) , pels col·legis, o simplement el menor deixava d’acudir al menjador els últims mesos per saldar el deute de 0,31 euros/dia.

Avui el grup parlamentari Compromís ha aconseguit que per unanimintat de tots els grups s’aprove una PNL per la qual la Conselleria d’Educació farà coincidir la quantitat que atorga a l’alumnat amb màxima puntuació i beca del 100% amb el preu del què regula com a màxim dels menjadors escolars.

D’aquesta manera s’acaba per fi amb una injustícia generada i arrossegada durant anys que anava en detriment dels xiquets i xiquetes que realment necessiten de la beca de menjador.  “A partir del proper curs escolar 2016-2107 no hi hauran més mentires, l’alumnat que ho necessita per fi rebrà una beca del 100%” ha manifestat Alvaro. “Seguim canviant el sistema i seguim rescatant persones, i acabar amb injustícies com aquesta és una de les nostres prioritats” ha finalitzat la Diputada i portaveu de Compromís.