Bota al contingut principal

El pressupost de la Conselleria d’Educació Investigació, Cultura i Esport per al 2016 és de més de 4 mil milions d’euros, el que suposa un augment del 4,7% respecte al pressupost del 2015.

El conseller Vicent Marzà ha explicat, que a l’augment del pressupost cal sumar la redistribució dels fons per a optimitzar la bona gestió d’aquesta conselleria: “És molt important que quede clar que la redistribució de les despeses ha fet que puguem activar propostes molt positives de cara als pròxims mesos. Definitivament hem canviat les prioritats i hem reduït un 4’6% la despesa corrent en el capítol de gestió interna per a reconduir els fons cap a la potenciació de les quatre àrees que ens pertanyen i augmentar la qualitat i el servei al poble valencià en matèries fonamentals”.

“Pel que fa a Cultura i Esport s’aplica un gir important en el concepte i passem de la inversió en el continent a la inversió en el contingut. S’ha acabat l’època de la promoció d’allò fastuós i elitista” ha comentat el conseller Marzà. En aquest sentit ha fet esment a la transició cultural valenciana amb vora vint línies d’actuació noves en matèria de Cultura i Patrimoni.

Un dels altres punts destacats en aquestos pressupostos, és la potenciació de l’educació pública i de qualitat, així com de l’augment en benestar, en mesures com l’augment en un 23% a les ajudes en beques de menjador, o l’increment d’un 20% en investigació.

Pel que fa a l’àrea d’Esport s’obrin onze noves línies d’actuació per a invertir en esport de base, donar suport a joves esportistes i dinamitzar activitats esportives que fomenten la cohesió social, la inclusió i la igualtat.

Des de la conselleria es destaca que en el pressupost global de la Generalitat Valenciana, la inversió en Educació, Investigació, Cultura i Esport passa a ocupar la segona posició, que abans estava copada pel deute. D’aquesta manera, el conseller Vicent Marzà destaca que “invertim en les persones, en l’educació, en la investigació, en la cultura i en l’esport per als valencians i les valencianes”.

Un finançament valencià just suposaria per a educació 312 milions d’euros més

El conseller Vicent Marzà ha recordat que malgrat que “amb el pressupost que s’ha elaborat es faran unes millores importants de manera progressiva, ens agradaria anar més ràpid amb els canvis. Cal recordar que l’infrafinançament valencià per part del Govern central té efectes molt negatius i amb un finançament just emprendríem les solucions d’una manera molt més ràpida”.

El fet d’aconseguir un finançament just suposa que l’any 2016 la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport comptaria amb 312 milions d’euros més. Amb això es poden construir 78 escoles: “En aquests moments hi ha 30 centres íntegrament en barracons», recorda el conseller Marzà i afegeix: «El mateix passaria amb la resta de serveis que presta la Generalitat o amb la capacitat d’eixugar el deute i ser molt més dinàmics, amb especial incidència en aquells que serveixen per transformar el nostre model productiu per generar riquesa i llocs de treball de qualitat, que a l’actualitat estan molt per davall de la mitjana estatal en inversió”.