Bota al contingut principal

El Síndic del grup parlamentari Compromís ha qualificat de molt decebedor que el President del Govern Mariano Rajoy no s’haja compromés a res concret en matèria de finançament en la reunió de hui amb el President de la Generalitat, Ximo Puig.

Per a Ferri “pel que comprovem Rajoy ha utilitzat la reunió per a parlar sobre Catalunya, pensant en clau de campanya electoral del PP, en compte de comprometre’s a solucionar el gran problema del valencians, el tracte injust del finançament i les inversions de l’estat al nostre territori”.

A la negativa de Rajoy a revisar un sistema de finançament caducat i injust durant esta legislatura se suma la paralització en el parlament espanyol per part del PP de la reforma de l’estatut d’autonomia que garantia una inversió territorialitzada justa per als valencians i el vot en contra a les esmenes als pressupostos de 2016 per a millorar eixes inversions”.

Per a Ferri “queda clar que per a Mariano Rajoy i el PP els valencians només compten com a vots i ens tracten com a ciutadans de segona. Les pròximes eleccions generals del 20 de desembre són l’única manera que tenim els valencians per a canviar este tracte per part del govern central, per això necessitem més que mai un grup parlamentari valencià amb veu pròpia al parlament espanyol”.