Bota al contingut principal

Mónica Oltra: “Es tracta d’un augment molt significatiu ja que és la conselleria encarregada de la defensa i rescat de les persones més vulnerables de la societat, les que més necessiten l’ajuda i el suport dels poders públics”

La vicepresidència del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que amb els nous pressupostos per al pròxim exercici, el sistema de dependència per a l’any 2016 incorporarà a 22.000 valencians, xifra que espera augmentar a 46.000 persones abans que finalitze la legislatura.

Mònica Oltra, en la seua compareixença en Els Corts per a presentar els nous pressupostos de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha destacat l’augment en més d’un 17,3% del finançament d’aquesta conselleria, aconseguint un pressupost de més de 978 milions d’euros. “Es tracta d’un augment molt significatiu ja que és la conselleria encarregada de la defensa i rescat de les persones més vulnerables de la societat, les que més necessiten l’ajuda i el suport dels poders públics”, ha subratllat.

Oltra ha indicat així que la partida pressupostada per a 2016 en renda garantida suma 39,34 milions, la qual cosa suposa un increment del 35,66% (10,34 milions), mentre que la lluita contra la pobresa energètica es dota amb 1,4 milions d’euros, la qual cosa implica un augment del 40%, per a finançar programes de les entitats locals que ajuden en el pagament de l’aigua, la llum i el gas.

Sobre la lluita contra la violència de gènere, la vicepresidenta del Consell ha destacat l’augment en 47.7% de la línia d’ajudes a les dones víctimes de violència de gènere, que passa de 338.000 a 500.000 euros.

Pel que fa al concert de places en residències per a la tercera edat, es destinen 48,96 milions d’euros i “es regularitzaran, per mitjà d’un procediment públic, les 2.158 places ja existents i s’incrementaran en 700 més”. D’aquesta forma es tracta d’eliminar amb el model anterior que únicament afavoria a “una sèrie d’empreses”.

Respecte al copagament, Mònica Oltra ha destacat que amb la Llei d’Acompanyament s’ha diferenciat entre centres de dia, on no es paga gens, i residències, on els usuaris fan aportacions però tenen totes les necessitats cobertes.

Abans les crítiques del PP a aquesta mesura, la vicepresidenta ha denunciat que copagament és els diners públics desapareguts en casos de corrupció com Gürtel, Emarsa, Cooperació o Nóos. D’aquesta manera, Mónica Oltra ha assenyalat que no esperava tantes crítiques d’els qui “han destrossat” els serveis socials i són “responsables que persones hagen mort sense accedir a ajudes a la dependència”.