Bota al contingut principal

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat que el pròxim curs augmentarà la plantilla docent en 900 professors i 174 mestres i es reduirà els ràtios d’alumnes per aula gràcies a uns pressupostos que ha catalogat com a “honrats, sincers i realistes”.

Així ho ha indicat durant la seua compareixença en Els Corts per a presentar els pressupostos del seu departament per a 2016, la inversió del qual ha augmentat en un 4,7% en comparació a l’exercici anterior, la qual cosa situa a la conselleria en la segona posició en inversió. “Ens hem basat en dos conceptes: eficiència i redistribució. Ens hem marcat unes xifres que siguem capaces d’executar i complir. Hem reduït el funcionament de la conselleria amb el compromís de realitzar unes gestió interna més eficient”.

El conseller ha desgranat les diferents partides del seu pressupost i ha destacat els 30 milions que es destinaran al bo infantil, 3 milions més que l’any passat, els 58 milions per a ajudes de menjador, o la partida dedicada a la promoció i ús del valencià i gestió del multilingüisme, que creix un 97%, després d’haver caigut més d’un 56% entre 2010 i 2014.

A més, Vicent Marzà a assenyalat que la conselleria augmentarà en més de 10 milions d’euros el programa de formació del professorat, i s’incrementarà en 18 milions, fins a un total de 75,6, la inversió en infraestructures educatives.

Malgrat l’esforç, el conseller afirma que “aquests pressupostos no són suficient i no ens permeten fer tot el que ens agradaria amb major rapidesa. La infrafinanciació que patim els valencians fa impossible tenir tots els recursos necessaris.” En aquest sentit, Marzà ha assenyalat que “si se’ns considerara com a les autonomia millor finançades, tindríem 888 milions d’euros més per a educació, una xifra que suposa, per exemple, tot el pressupost d’universitats i recerca junt”.