Bota al contingut principal

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha manifestat que “serem capaços de generar les complicitats necessàries per a aconseguir que la societat valenciana perceba amb claredat la nova cultura de l’espai públic que ens reclama”.

Alcaraz ha fet estes declaracions durant la seua compareixença en Els Corts per a presentar els pressupostos de la seua conselleria per al 2016, on també ha denunciat el infrafinaçament que comporta que els pressupostos no siguen suficients per a paliar la situació d’emergència econòmica i social que pateix el País Valencià.

El conseller ha desgranat les diferents partides del seu pressupost i ha destacat que el programa amb major recursos de la conselleria és el de “Cooperació Internacional al Desenrotllament”, amb més de 13 milions d’euros, lo que suposa un 237% més respecte a l’exercici anterior.

El conseller ha ressaltat que “el 86,7% del pressupost d’este programa està destinat a ajudes i subvencions i també hem fet un esforç per a comptar amb més personal i revertir la caòtica situació en què hem trobat la cooperació valenciana, amb un important volum d’expedients sense revisar i regularitzar”.

El segon programa amb major dotació econòmica és “Atenció al Ciutadà, Qualitat i Inspecció de Serveis”, amb més de 5 milions d’euros que suposen prop del 20% dels recursos de la Conselleria.

L’objectiu, segons el conseller, “és reforçar l’atenció al ciutadà a través de les oficines PROP, el telèfon 012 i la Guia PROP electrònica, que resulten claus per a facilitar als ciutadans les seues relacions amb l’Administració i millorar l’accés als serveis públics”.

Així mateix, contempla un increment superior al 20% del personal dedicat a la Inspecció General de Serveis, que per a Alcaraz “és clau en la correcció i prevenció de les males pràctiques administratives i que hem trobat baix mínims rere anys de desídia interessada”.

Respecte al programa de “Transparència en l’activitat pública i participació” la Conselleria ha assignat el 10% del pressupost per a atendre, entre altres iniciatives, al desenvolupament i posada en marxa de la Llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana i al manteniment i gestió del nou Portal de Transparència.