Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Ocupació, ha previst en els pressupostos de 2016 una partida de 3 milions d’euros per a industrialitzar la comarca dels Ports de Castelló.

En les pròximes setmanes, el conseller Climent convocarà la TRISE, la Taula per la recuperació industrial i altres sectors econòmics de la comarca per explicar-los la naturalesa dels fons i per recopilar informació sobre les prioritats i necessitats en aquesta matèria i que quedaran inclosos en els pressupostos.

En paraules del conseller Rafa Climent, “la zona de l’interior de Castelló ha estat una de les més oblidades -històricament- per l’Administració valenciana, i ja toca anar per feina per intentar recuperar i fomentar la industria de comarques com la dels Ports i L’Alt Maestrat”.

La dotació de tres milions queda oberta a les comandes de les empreses i agents socials de la zona. No obstant això, en una primera valoració fruit de les primeres converses mantingudes pel conseller en la recent visita a la zona, s’invertiran en la regeneració industrial, per una banda, i en el foment de creació de noves empreses. Un últim objectiu genèric passa per la generació de llocs de faena.

Els empresaris de l’interior de Castelló consideren que és prioritari establir línies d’ajuda per a la modernització de la maquinaria i també per a la innovació de producte. D’altra banda, resulta fonamental donar suport financer aquelles empreses que travessen per una situació econòmica delicada.

Per últim, part de les ajudes es destinaran a promoure la creació de noves empreses i per suposar, a millorar infraestructures relacionades amb la indústria. Segons el conseller Climent, “crearem ajudes per millorar els polígons industrials, promocionar l’estalvi energètic i accessibilitat a aquesta zona allunyada i aïllada de les capitals de província, del port marítim i de les carreteres principals. No podem permetre que aquestes comarques seguisquen apartades de la primera línia de progrés. Tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià han de tindre les mateixes oportunitats”.