Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el govern s’ha posat com a objectiu l’elaboració d’un Pla Energètic valencià que faça que per a l’any 2020 el 50 per cent de l’energia que anem a consumir siga d’origen renovable.

D’aquesta forma, Oltra ha afirmat que un canvi de model productiu en l’economia és necessari per a poder revertir el procés de canvi climàtic,”enfront d’un model econòmic especulatiu de la rajola, necessitem un basat en la sostenibilitat”, amb polítiques actives que ajuden a crear i a renovar el teixit productiu. “Açò suposa, a més, una oportunitat” perquè “obri la porta a crear ocupació i a produir d’una altra manera”.

Mónica Oltra s’ha expressat d’aquesta manera durant la inauguració del cicle de reflexió ‘El Mediterrani enfront del canvi climàtic’, organitzat per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en el Palau de la Música, per a preparar el Cim del Clima, que es desenvoluparà a París del 30 de novembre a l’11 de desembre d’enguany (COP21).

La vicepresidenta ha comentat que aquestes jornades serveixen per a reflexionar sobre el cim de París, que “pot ser l’última oportunitat per a revertir” els efectes del canvi climàtic i de “entendre d’una vegada per sempre que sense el planeta no podem sobreviure”.

La consellera ha assegurat que cura té un “ferma aposta” per la cura del medi ambient es troba entre les prioritats del Govern i que aquest apartat es troba emmarcat en el punt quart dels eixos del Pacte del Botànic, que tracta del model productiu.