Bota al contingut principal

El Grup de Compromís aposta per reduir l’aparell polític adscrit a les oficines comarcals de la Diputació d’Alacant i restructurar-les amb personal propi de la Diputació. Solament amb la supressió dels llocs de personal eventual, càrrecs polítics designats a dit, s’aconseguiria un estalvi de 640.000 euros per legislatura sense retall algú dels serveis exercits per aquestes oficines.

Compromís ha fixat la seua posició respecte a les quatre oficines de la Diputació distribuïdes pel territori alacantí després de les visites realitzades pels seus tres diputats a cadascuna d’elles. La formació està a favor de la descentralització de l’administració i acostar-la als municipis. La conclusió aconseguida és que són necessàries si se’ls dota de recursos i compleixen el seu vertader propòsit, l’assistència a ajuntaments.

Eliminant els quatre càrrecs polítics que ara mateix dirigeixen les oficines, a raó de uns 40.000 euros anuals cadascun d’ells, s’obtindria un estalvi de 640.000 euros durant els pròxims quatre anys. Són càrrecs que no aporten cap valor a les funcions de l’oficina. Qui ha d’exercir aquesta funció han de ser els propis diputats, els quals s’acostarien més al ciutadans donant ús real a aquestes oficines.

La retallada de l’aparell polític es faria sense minvament del servei que es presta als ciutadans, al contrari que altres propostes presentades per altres grups respecte a aquestes oficines i que deixen sense serveis als pobles xicotets, al mateix temps que obliguen a la ciutadania a desplaçar-se a Alacant. Fins ara les úniques propostes sobre la taula demostren un estalvi d’1,5 milions pobrament quantificat.

Fullana: “El PP ha convertit les oficines comarcals en agència de col·locació”

“És una qüestió de reduir l’aparell polític al màxim i optimitzar recursos. Els diputats perfectament poden acostar-se a les oficines a treballar, donant-los més vitalitat i dinamisme. El problema amb el qual ens hem trobat és que la defensa d’aquestes oficines per part del Partit Popular és pur paper mullat les han convertit en una agència de col·locació. Realment no tenen suport ni es publiciten els seus serveis i alguna de les oficines dóna sensació de desemparament”, ha reflexionat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

Promoció de les oficines

Altra de les deficiències trobades per Compromís és la nul·la publicitació dels serveis i espais que ofereixen les oficines. “Ens hem trobat amb espais i salses en desús que són desconegudes per als petits ajuntaments. Fins i tot hem escoltat amb sorpresa que hi ha serveis que els pobles desconeixen o desconeixem el perquè algunes oficines tenen un arquitecte contractat i les altres no, per exemple”, ha conclòs Fullana.

Compromís ha destacat positivament que els ajuntaments estalvien recursos compartint serveis presents en les oficines comarcals, tals com a serveis jurídics o arquitectònics.