Bota al contingut principal

El conseller d’Hisenda, Vicente Soler, ha desgranat el cost real que ha tingut la celebració de la competició de vela Volvo Ocean Race. A pregunta de la diputada de Compromís, Mireia Mollà, s’ha conegut que el cost per a les arques valencianes de la competició de vela, que des de 2008 part del Port d’Alacant, ha sigut de 31,6 milions. Aquesta xifra desmenteix el ‘mantra’ mantingut per diferents governs del PP, que sempre han sostingut que el cost d’allotjar la competició era de zero euros.

La pregunta de Mollà es va produir després de conèixer-se a la fi de setembre que el Consell governat pel Partit Popular va pagar 6,7 milions d’euros pel vaixell i l’equip espanyol de l’última edició de la regata que dóna la volta al món. “És bo saber el cost d’aquests esdeveniments, encara que siga sis anys després. Per a dir el que és bo i dolent per als valencians hem de saber els costos reals de les coses”, ha reflexionat Mollà després de la contestació de Soler.

Les dades oferides abasten el fins ara pagat per la Generalitat Valenciana per les regates celebrades en 2008, 2011, 2014 i 2017. La informació obtinguda per Mollà demostra que les regates de 2011 i 2014 com les més deficitàries per a la hisenda valenciana, arribant a una diferència entre ingressos i despeses de 8 milions en el primer cas, i de 17 milions en el segon.

“La Volvo sobre el paper sembla una bona idea, però no és tasca d’aquest govern ni d’aquest grup valorar les coses sense saber quin és el cost real de les mateixes. Mai vam voler jutjar a la Volvo perquè sí. Hem fet un exercici de llum i taquígrafs sobre un aspecte de l’anterior govern (els grans esdeveniments) que ha romàs en la foscor”, ha defensat la diputada il·licitana.

Compromís es mostra a favor que almenys amb la regata que queda signada i que eixirà d’Alacant en 2016 reduïsca els seus costos i augmente els seus ingressos en la mesura que es puga, fórmula que hauria d’explicar-se a la majoria de casos en una situació social actual perquè actes com aquest no suposen un càrrec injustificat per a la ciutadania.