Bota al contingut principal

La Conselleria agilitzarà els tràmits administratius per iniciar les obres quant abans.

Climent: “El Ministeri s’ha compromés a fer les modificacions oportunes en la planificació de la posada en marxa de la subestació, i nosaltres farem els possibles perquè tot s’avance a 2017”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, acompanyat per la directora general d’Indústria i Energia, Julia Company, han obtingut aquest dijous el compromís per part del Ministeri d’Indústria i Energia de fer les modificacions oportunes en la planificació de posada en marxa, així com l’aportació de la quantitat econòmica necesaria perquè es puga construir la subestació elèctrica de la Foia de Castalla, una reivindicació històrica i urgent de l’empresariat d’aquesta comarca alacantina.

Segons Climent, després de la reunió mantinguda a Madrid, la receptivitat per part del Ministeri i del Secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, ha estat total “i han estés de la urgència d’aquesta infraestructura que li se negava a la comarca i que impedia l’ampliació i la implantació d’indústries a la zona. Podem estar satisfets perquè hem aconseguit desbloquejar aquest assumpte. Per a l’economia productiva de la Foia, la subestació és prioritat. Sense dubte, ajudarà a les empreses i generarà ocupació”.

La resposta afirmativa per part del Ministeri ha provocat el mateix resultat afirmatiu en l’organisme Red Eléctrica que també es compromet a la construcció de la subestació.

Climent es compromet ara a agilitzar els possibles tots els tràmits necessaris –especialment administratius amb Ajuntaments i propietaris de terrenys privats si calguera- per intentar començar les obres abans possible.

L’objectiu primer implicaria tindre-ho tot enllestit perquè la subestació de la Foia de Castalla estiguera en funcionament en 2017 i no en 2018.

Climent no pot amagar la seua satisfacció pel resultat “d’una gestió que ens ha demanat en bloc l’empresariat de la Foia de Castalla i que, després d’anys de bloqueig, veu el llum de manera definitiva. Hem vingut a l’Administració per estar del costat dels empresaris, per col·laborar i no per posar entrebancs per al desenvolupament de zones Industrials com ara la Foia. S’ha fet justícia a una comarca que reivindicava fa molts anys aquesta inversió imprescindible”.

La subestació de Castalla, fonamental per a la indústria de La Foia de Castalla

La Foia de Castalla es proveeix de la subestació elèctrica d’Ibi. En els últims anys, a causa del elevat creixement de la demanda elèctrica associat fonamentalment al sector industrial, obliga a haver de construir noves infraestructures elèctriques dotant-les de major capacitat i donar així donar resposta a la saturació existent i la falta de potència suficient en l’alimentació elèctrica.

La posada en funcionament de la subestació de Castalla és d’urgent necessitat per a solucionar la problemàtica que presenta la xarxa de distribució elèctrica de la Foia de Castalla i que perjudica de forma especial a les empreses i indústries de la zona.

El projecte, consistent en la construcció d’una subestació elèctrica en el terme de Castalla i les corresponents línies d’entrada i eixida, suposarà d’una banda augmentar la injecció al sistema de 132 kV en la zona d’Ibi-Castalla. I d’altra banda, ampliar la capacitat de transformació de la zona d’Onil, Ibi i Castalla, resolent la problemàtica actual de la transformació a 20 kV d’Ibi així com de la xarxa de 20 kV d’alimentació als municipis de Castalla i Onil.

La nova ST Castalla per la seua ubicació, possibilitarà a més un important aprofitament de les línies de 20 kV existents, augmentant la qualitat de servei en la zona.